Dagtocht: Een stukje Hageland verkennen!

De Gempemolen is een oude watermolen, gelegen in een heel mooi stukje van het prachtige Hageland. Ideaal dus als uitvalsbasis voor een verkennende dag-wandeling!

Op de zondagen 24 juni 2018 en 8 juli 2018 kan je aan zo'n wandeling deelnemen, onder professionele begeleiding van gids Tjeu Tijskens. We kiezen bewust voor groepen van max 13 personen, om het voor iedereen aangenaam te houden.

Vertrek om 10:00 aan de Gempemolen (vanaf 9u kan je vrijblijvend terecht voor een kopje koffie) We wandelen over Troostenberg en Roeselberg naar het natuurgebied Motbroek, waar we doorheen het Walenbos trekken om via Houwaart naar de wijngaarden van de Houwaartseberg te gaan. 

In het dorpje Nieuwrode houden we halt om er in een plaatselijk café'tje onze boterhammen op te eten.

Over een klein deel van de Sint-Jobsweg met nog een laatste weids zicht over het Hageland verlaten we Nieuwrode en wandelen we in de richting van het domein bij het Kasteel van Horst; we bezoeken even de mooie en mooi gelegen Pastorie van Sint-Pieters-Rode en richten dan ons vizier op het kasteel van Horst, een 13e Eeuwse waterburcht, ook bekend als 'Het kasteel van de rode Ridder'. We drinken iets in het vroegere Wagenhuis en keren dan door open veld terug naar ons vertrekpunt.  

Omstreeks 18u gaan we in het mooi gerestaureerde en tot horecazaak omgebouwde molengebouw aan tafel.

Inschrijven voor één van deze wandelingen kan je via Anders Reizen door op één van onderstaande linken te klikken. Er wordt je dan gevraagd om 45 euro per persoon te storten voor administratie, begeleiding en maaltijd.

Wandeling zondag 24 juni 2018 -> Klik hier

Wandeling zondag 8 juli 2018 -> Klik hier

Meer items

Contact

Gempstraat 56 3390 Sint-Joris-winge
secretariaat@gempemolen.be
T 016 48 73 07
Privacy
Disclaimer
Sitemap

Nieuw: 'Gemps register van de gemiste kansen'

-> Hoe kunnen we jou als gast nog beter helpen? KLIK HIER!
Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x