Kaart

Eetkaart

Info Keuken

Wij werken met een middag- en avondservice in de keuken
De zaak blijft doorlopend open, maar tussen 14u en 17u werken we met een namiddagkaart waarop naast een heel aantal tapas ook een 6-tal hoofdgerechten blijven staan voor de namiddag-eters en uiteraard de desserten als tearoomgerechten.

De gerechten van de 'eetkaart' worden geserveerd van 12u tot 14u en van 17 tot 20u30 (op zondag tot 20u00)

Voor groepen van 8 tot 14 personen vragen we om de keuze te beperken tot maximum 3 verschillende hoofdgerechten, dit om u de juiste SERVICE en kwaliteit te kunnen garanderen.

Is uw gezelschap groter dan 14 personen? Neem dan contact met ons op via info@gempemolen.be om samen een menukeuze vooraf te bespreken.

Starters to share / tapas

Als equivalent van een voorgerecht raden we per persoon 2 à 3 tapas aan, voorafgaand aan uw hoofdgerecht.

Samen met onze leveranciers zochten we naar nieuwe smaakvolle kwaliteitsproducten.

Onze charcuterieplank is een aanrader!

Coppa de boeuf 12,6
Licht gepekeld, 18 maanden gedroogd

Carpaccio Simmental entrecôte 12,8
Gepekeld, dry aged

Simmental kogel bresaola style 12,5
60 dagen luchtgedroogd, gezouten

Carpaccio Wagyu picanha 14,4
Kansoushita Hamu, dry aged

Mergpijpjes 11,7
Uit de oven

Prosciutto di Parma al tartufo 11,8
18 maanden gerijpte Parmaham met truffel

Maiale tonnato 11,7
Varkensprocureur, tonijnmayo

Spaanse chorizo-kroketjes 12,1
Met smoky chipotle-dip

Txistorra 11,7
Baskische gekruide worst, licht gebakken

Spaanse chorizo 11,1
Groffe salami gekruid met gerookte paprika

Salami finocchiona 11,4
Toscaanse venkelsalami

Hollandse bitterballen 11,4
Met Lubbeekse mosterd 'De Ster'

Gaujonettes van scholfilet 12,6
met frisse remoulade

Bourgondische escargots 12,5
4 st, in lookboter

Echte kibbeling 12,4
Kabeljauw, met frisse remoulade

Home made kaasballetjes 12,6
van cheddar, gefrituurd (veggie)

Empanadillas con guacamole 13,4
gevuld met groentjes en massala kerrie (vegan)

Kroketjes van bospaddenstoel 12,5
4 st (vegan)

Charcuterieplank (vanaf 2 pers): 17,6 pp

Traag gegaarde varkensprocureur, Coppa de boeuf, Simmetal kogel 'bresaola style', Prosciutto di Parma al tartufo, salami finocchiona, Baskische txistorra

suppl proevertje Wagyu picanha: 12,5 per 30 g


Hoofdgerechten

Op de houtskoolgrill: rundsvlees, zorgvuldig voor u geselecteerd

Filet pur  37,8
Europees, graangevoederd, +/- 250 g

Een supermalse steak, afkomstig van het achterste deel van de lende van een rund. Typisch is de fijne structuur en de afwezigheid van vet. Ook 'ossenhaas' genoemd.

Entrecôte 'Ternera Gallega' 39,4
rosé geserveerd, 21 d gerijpt, +/- 300 g

Dit is kalfsvlees! Carne Ternera Gallega. Jaarlijks wordt slechts 500 ton van dit uitzonderlijke kalfsvlees geproduceerd. Deze kalveren van de Rubia Gallega koe krijgen een absolute voorkeursbehandeling. Ze blijven altijd bij hun moeder en lopen vrij rond op de uitgebreide zilte vlaktes van Gallicië.

Ribeye Holstein 36,1
rood geserveerd, +/- 330 g

Een ribeye is eigenlijk ook een entrecôte, maar mooi doorspekt met een heel krachtige ronde smaak. De Holstein koe is er één die veel melk geeft en krijgt daardoor een subliem mooi en romig vlees, rijk aan vet dat smelt in de mond.

Bife de tira 'Urugay Angus' 34,9
rood geserveerd, +/- 280 g

De Bife de tira is een snit uit de dunne lende. Vergelijkbaar met een hele entrecôte, maar dan over de lengte gesneden. Deze snit is enorm populair in Zuid-Amerika en zorgt ervoor dat er perfect tegen de draad in gesneden kan worden na bereiding. Afkomstig van Angus runderen van de Uruguayaanse vlaktes.

Steak Aberdeen Angus (of ladies steak) 31/29
+/- 250 g (Ladies steak: -190g)

De Aberdeen 'Black' Angus is zowat het bekendste koeienras ter wereld, met oorsprong in Schotland. Het vlees is lichtjes vetdooraderd en iets steviger van structuur dan de Franse koeienrassen.

Rundsbavette 'Ierse Angus' 30,7
rood geserveerd, +/- 250 g

De bavette is 'mager werkvlees' dat veel beweging heeft gehad. Afkomstig van een goed vleesrund is het een fantastische smaakvolle steak, dun, met lange vezels en rood geserveerd. Aanrader met sjalotsaus!

Bovenstaande gerechten worden geserveerd met saus naar keuze, een mergpijpje en een portie frietjes  met zelfgemaakte mosterdmayo of een aardappel in de schil met zure room.

Graag een slaatje erbij? supl 4 euro

Uit respect voor de kwaliteit van ons vlees grillen wij eerder bleu-saignant. Bij de steak Aberdeen Angus en de filet pur kan u eventueel een bakwijze kiezen.

sauzen: peperroom, champignonroom, sjalotsaus of truffelboter)

En ook

Slibtongskes 'van de molenaar' * 31,7
botersaus met peterselie

Zeebaarsfilet * 32,9
kappertjesbotersaus, brunoise van tomaat, courgette en limoen

Rundsstoofvlees * 28,7
gemaakt met bruine Tongerlo en Lubbeekse mosterd

Versgemaakte vol-au-vent * 28,4
kwaliteitskip 'La Belle Flamande'

Ravioloni 'al tartufo' 26,1
jagersausje en parmezaan (vegetarisch mogelijk)

Chili con pollo y guacamole 28,6
aardappel in de schil met zure room

Flammenkuche 25,4
gerecht uit de Elzas. Dunne brooddeegbodem met zure room, ui, tomaat,
reepjes kwaliteitskip 'La Belle Flamande', oregano en kaas

Stoverij van gemarineerde soja 29,9
plant-aardig gebakken frietjes

* portie frietjes en mosterdmayo of aardappel in de schil inbegrepen

vanaf 8 personen 3 verschillende gerechten per tafel

Kindergerechten

Chicken chunks 15,8
met appelmoes en verse frietjes

Visvingers 15,8
met tartaarsausje en verse frietjes

1 kaaskroketje 15,8
met verse frietjes

extra kaaskroketje + 4
extra bord om mee te eten + 3

Kleine Gempesmullers krijgen een gratis raketijsje als ze flink gegeten hebben...

Desserts

Heerlijke sabayon (per 2 personen) 12,5 pp
met Marsala-wijn en bol vanille-ijs

Dame Blanche 12
2 bollen - vegan mogelijk

Bladerdeeggebakje met appel 12,5
met bol zelfgemaakt speculaas-ijs

Moelleux van chocolade 13,5
met bol vanille-ijs

Limoncello tiramisu 12
met limoenzeste

Crème brûlée 10
vanille

Rijstpap 10
lauw geserveerd, met kinnekessuiker

Carré amandel-dadel-cashew (vegan) 11
met framboos en passievrucht

Irish Coffee 10
met handgeklopte (ongesuikerde) room

Wijnen

Wijn per glas of per karaf (50 cl)

wit

Massai Viognier, Zuid Afrika 5,5 / 13,8

Duca di Saragnano Chardonnay, Sicilië, Italië 7 / 17,4

rosé (gris de gris)

Domaine Saint-Paul Grenache, Cinsault,  Pays d'Oc, Frankrijk 7 / 17,4

rood

La Petite Barde Merlot, Montagne Saint-Emilion, Frankrijk 6,3 / 16,5

Duca di Saragnano Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Sicilië, Italië 7,2 / 17,8

Witte wijn per fles

Massai Viognier, Zuid Afrika 24,6

Duca di Saragnano Chardonnay, Sicilië, Italië 26,1

Sancerre 'Roger Neveu', Sauvignon Blanc, Loire, Frankrijk 30,7

Chablis 'Jacques Dépagneux', Chardonnay, Bourgogne, Frankrijk 35,4

Domaine Saint-Paul, Viognier, Marsanne, Pays d'Oc, Frankrijk 27,3

Vitti Verdeca, Verdecca, Puglië, Italië 28,6

Rosé wijn per fles

Domaine Saint-Paul 'Gris de Gris', Grenache, Cinsault, Pays d'Oc, Frankrijk 27,3

La Grande Barde, Merlot, Cabernet Sauvignon, Bordeaux, Frankrijk 28

Rode wijn per fles

La Petite Barde, Merlot, Montagne Saint-Emilion, Frankrijk 25,7

Duca di Saragnano Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Sicilië, Italië 27,2

770 Miles, Zinfandel, Californië, USA 26,8

Château Corconnac, Cabernet Sauvignon, Merlot, AC Haut-Médoc, Frankrijk 31,6

Margaux 'La Dame d'Angludet', Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc & Merlot, Frankrijk 42,7

Pomerol 'Les Colombiers', Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, AC Pomerol, Frankrijk 39,4

door op elke fles wijn dezelfde vaste marge te tellen kunnen we mooie wijnen aanbieden aan meer dan eerlijke prijzen

Drankenkaart

Frisdrank

Pepsi / Pepsi max: 3,5
Val plat / Val bruis: 3,5
Val plat 0,5L / Val bruis 0,5L: 7
Val orange zero / lime / bitter lemon / iced tea / tonic / agrumes: 3,5
Looza sinaas / ace / appelkers / pompelmoes: 3,5
Natuurzuiver appelsap Vanhellemont: 3,6
Cécémel: 3,5
Eskimo (sinaas+tonic):7
Pomton (pompelmoes+tonic):7

Bieren

Gempebier van 't vat: 4,2

Star light: 3,6
Export Super 8: 3,8
Blanche Super 8: 3,8
Flandrien Super 8: 4,1
Tongerlo blond: 4,1
Tongerlo bruin: 4,2
Tongerlo tripel: 4,6
Keizer Karel goudblond: 4,2
Keizer Karel rood: 4,2
Keizer Karel ommegang: 4,3

Warme dranken

Koffie / deca / mokka: 3,5
Cappuccino melkschuim / slagroom: 4,4
Warme cécémel / met slagroom: 4 / 5
Latte macchiato: 5,5
Macchiato hazelnoot / speculoos / caramel: 6
Irish / French / Italian / Spanish Coffee: 10
Thee earl grey: 4
Thee groen: 4
Thee opa's fruittuin: 4
Thee kamille: 4

Namiddag

Namiddag tapas-, eet- en tearoomkaart (14u tot 17u)

Afternoon tapas

Charcuterieplank (vanaf 2 pers) 17,6 pp
Varkensprocureur, coppa de boeuf, Simmental kogel 'bresaola style', prosciutto di Parma al tartufo, salami finocchiona, Baskische Txistorra
supl proevertje Wagyu Picanha: +12,5 per 30 g

Tortillachips (voor 2 à 3 personen) 17,9
Cheddar, jalapeno, tomatensalsa, zure room, guacamole

Coppa de boeuf 12,6
Licht gepekeld, 18 maanden gedroogd

Carpaccio Simmental entrecôte 12,8
Gepekeld, dry aged

Simmental kogel 'bresaola style' 12,5
60 d luchtgedroogd, gezouten

Carpaccio Wagyu picanha 14,4
Kansoushita Hamu, dry aged

Mergpijpjes 12,8
Uit de oven

Prosciutto di Parma al tartufo 11,8
18 maanden gerijpte Parmaham met truffel

Maiale tonnato 11,7
traag gegaarde varkensprocureur, tonijnmayo

Spaanse chorizo-kroketjes 12,1
Smoky chipotle dip, 4 st

Txistorra 11,7
Baskische gekruide worst, licht gebakken

Spaanse chorizo 11,1
Groffe salami gekruid met gerookte paprika

Salami finocchiona 11,4
Toscaanse venkelsalami

Hollandse bitterballen 11,4
Met Lubbeekse mosterd 'De Ster'

Gaujonettes van scholfilet 12,6
Met frisse remoulade

Bourgondische escargots 12,5
In lookboter, 4 st

Echte kibbeling 12,4
Kabeljauw, met frisse remoulade

Home made kaasballetjes 12,5
Van Cheddar, gefrituurd (veggie)

Empanadillas con guacamole 13,4
Gevuld met groentjes en massala curry (vegan)

Kroketjes van bospaddenstoel 12,5
4 st (vegan)


Namiddag hoofdgerechten

Garnaalkroketjes 27,3
Van Vanzegbroeck, met slaatje en verse frietjes Rundsstoofvlees met frietjes

Kaaskroketjes 25,2
Huisgemaakt, met slaatje en verse frietjes (vegan mogelijk)$

Versgemaakte vol-au-vent 28,6
met verse frietjes

Ravioloni 'al tartufo' 25,2
jagersausje en parmezaan (veggie mogelijk)

Waldkorn croque 15,9
met slaatje

Flammenkuche 25,4
Dunne brooddeegbodem met zure room, ui, tomaat, reepjes kip, oregano en kaas

Chili con pollo y guacamole 28,6
met aardappel in de schil met zure room


Tearoom

Dame Blanche (2 bollen)
vegan mogelijk (12)

Bladerdeeggebakje met appel
en bol home made speculaas-ijs (12,5)

Limoncello tiramisu
met limoenzeste (12)

Moelleux van chocolade
met bol vanille-ijs (13,5)

Rijstpap
lauw geserveerd, met kinnekessuiker (10)

Crème Brûlée
vanille (10)

Pannenkoeken (8,5)
suiker, siroop, ... +1,5 / bol ijs +2,8

Groepsmenu

Uw gezelschap bestaat uit max 7 personen

Iedereen kan op het moment zelf, én voor zichzelf een keuze maken uit onze eetkaart of kiezen uit de suggesties

Uw gezelschap bestaat uit 8 tot en met 14 personen

Iedereen kan op het moment zelf, én voor zichzelf een keuze maken uit onze eetkaart of kiezen uit de suggesties, maar we vragen wel om maximaal 3 verschillende hoofdgerechten te bestellen.

Groepsmenu +14 personen

Voor groepen vanaf 14 personen werken we steeds met een vooraf besproken menu. Dit omdat wij keuken-technisch niet à la carte kunnen koken voor grotere groepen en toch de juiste service en kwaliteit willen garanderen aan u, maar ook aan onze andere gasten.

stuur een mailtje naar info@gempemolen.be



Onze prijzen

Prijssetting en ruimte voor kortingen

Onze prijzen zijn inclusief:

de verhoogde energiekosten sinds 2022, de corona-hetse en de oorlog in Oekraïne en de daardoor opnieuw uit de pan swingende prijzen + BTW, RSZ, Sabam, Jaarlijkse vakantie, eindejaarspremie, gewaarborgd maand- en weekloon, onroerende voorheffing, onderhoudskosten gebouwen, onderhoudskosten domein, vervoerskosten, pensioen voor zelfstandigen, aanvullend pensioen voor zelfstandigen, brandverzekering, verzekering arbeidsongevallen, verzekering storm-, hagel- en waterschade, verzekering voor zelfstandigen, verzekering glasbraak, verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, verzekering winstderving, verbruik van water, gas, elektriciteit, algemene mileubelasting, bijdrage hernieuwbare energie, bijdrage warmte-krachtkoppeling, distributiekosten, federale bijdrage, bijdrage voor de gemeente, brandstof, telefoon, internet, installatie gratis wifi, lidmaatschap beroepsverenigingen, lidmaatschap handelsverbonden, donaties aan sportverenigingen en clubs, advertentie- en reclamekosten, onderhoudskosten, inkoop grondstoffen en bijhorigheden, herstellingskosten, aankopen glas- en vaatservies, wasserijkosten, moderniseringskosten, inrichtingskosten, lonen, geneeskundig onderzoek personeel (inclusief extra's en flexijobbers), taks op reclameborden, onderhoud motoren, vegen schoorsteen, jaarlijkse keuring chauffageketel, jaarlijkse keuring dampkap, verzekering BA onderaanneming, bijdragen bestaanszekerheid, bijdragen sluiting ondernemingen, heffing van het Vlaams Gewest ter bescherming van de oppervlakte wateren tegen verontreiniging, aanvullende crisisbijdrage, billijke taks op muziek, containerkosten, administratiekosten, inkomstenbelasting, herziening inkomstenbelasting, boekhouderskosten, publiciteitskosten, verzekering objectieve aansprakelijkheid, beheersbijdragen sociaal secretariaat, ECO-cheques, aankoop geregistreerde kassa, aankoop blackbox, opleidingen, handelshuur, nalatigheidsintresten, maandelijkse bijdrage elektronische betalingen, website hostingskosten, domeinnaamkosten, en... ons salaris om U bestendig en beter te bedienen.

Bijgevolg is er geen ruimte voor kortingen en heel weinig ruimte voor andere commerciële tegemoetkomingen.
Dankuwel voor het begrip

Contact

Gempstraat 56 3390 Sint-Joris-winge info@gempemolen.be 016 48 73 07

Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x
a