Aberdeen Angus / Angus

Aberdeen Angus

Onze steaks zijn gesneden uit de bovenbil van het Schotse ‘Aberdeen Angus’ Runderras

Black Angus vlees is overal ter wereld zeer populair door de smaak en structuur. De kleine strookjes vet (marmering) door het vlees zorgen voor een malse structuur. Dit kenmerk maakt het vlees ook zo populair voor op de BBQ, waar de smaak perfect uitkomt.

Bijzonder aan Black Angus is dat het vlees het lekkerst is als de koe 3 jaar oud is. Dit is relatief oud in vergelijking met andere rassen.

Geschiedenis

Het ‘Aberdeen’ Angus-ras komt oorspronkelijk uit het oosten van Schotland, waar het in de 19de eeuw gefokt is. In Schotland werden de dieren ingezet om de velden te begrazen voor natuurbeheer. Daarom wordt Black Angus ook wel Schotse rots genoemd, als onderdeel van het landschap.

Door de populariteit van dit ras worden de dieren nu over de hele wereld gefokt.

Kenmerken

De Black Angus runderen zijn hoornloos en hebben korte benen. De meeste Black Angus-koeien zijn zwart, de ‘Black Angus’, al zijn er ook Angus-runderen in een ander kleur, namelijk rood, de ‘Red Angus’.

Black Angus is een rustig en makkelijk ras. De koeien staan bekend om het vermogen op te kunnen groeien op schrale gronden. Kalfjes van de Black Angus worden makkelijk en natuurlijk geboren en groeien erg goed. Dat is natuurlijk fijn voor de boer en helemaal voor de koe en het kalf zelf! De moeder van het kalf zal het kalf nooit verstoten en het beschermen met haar leven.

Het vlees van de dieren waar wij mee werken hebben een rustig en fijn leven. Ze eten voornamelijk gras en eigen geteeld mais. De kalfjes krijgen extra eiwitten zodat ze sterk en gezond opgroeien. Ze mogen hun hele leven lang bij de moeder blijven.

Contact

Gempstraat 56 3390 Sint-Joris-winge info@gempemolen.be 016 48 73 07

Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x
a