Kaart

Eetkaart

Info Keuken

Wij werken met een middag- en avondservice in de keuken.

De zaak blijft doorlopend open, maar tussen 14u en 17u werken we met een namiddagkaart waarop naast een heel aantal tapas ook een paar 'namiddag-hoofdgerechten' blijven staan, uiteraard ook een aantal desserten als tearoomgerechten.

De gerechten van de 'eetkaart/restaurantkaart' worden geserveerd van 12u tot 14u en van 17u tot 20u30 (op zondag tot 20u00)

Op vrijdagavond en zaterdagavond werken we met een zogenaamde early bird shift en een latere shift.
Early Bird shift: u reserveert een tafel tussen 17u en 18u15 en heeft dan anderhalf uur tafeltijd. Nadien hebben we uw tafel terug nodig om andere gasten te ontvangen. Goed voor vroege vogels dus.
Tafelt u liever langer? Geen probleem, dat kan vanaf 19u, tot sluitingstijd.

Voor groepen van 8 tot 14 personen vragen we om de keuze te beperken tot maximum 3 verschillende hoofdgerechten, dit om u de juiste SERVICE EN KWALITEIT te kunnen garanderen.

Is uw gezelschap groter dan 14 personen? Neem dan contact met ons op via info@gempemolen.be om samen een menukeuze vooraf te bespreken.

Starters to share / tapas

kaart vanaf donderdag 17/4

Als equivalent van een voorgerecht raden we per persoon 2 à 3 tapas aan, voorafgaand aan uw hoofdgerecht.
Vanaf 17u worden tapas en tapasplanken enkel geserveerd in combinatie met een hoofdgerecht.

Paleron de la vera 12,0
Smaakvol stukje rundsvlees uit het schouderstuk, gepekeld en gekruid met pimiento de la vera (50 g)

Mediterraanse brisket 12,0
Stukje runds uit de borststreek, gepekeld met een heleboel mediterraanse kruiden, nadien gedroogd (50g)

Spaanse chorizo-kroketjes 12,1
Met smoky chipotle-dip

Kroketjes van bier & kalf 13,9
Met Keizer Karel Ommegang

Seizoenskroketjes 13,1
Asperge en Serranoham

Txistorra 11,7
Baskische gekruide worst, licht gebakken

Salami finocchiona 11,4
Toscaanse venkelsalami (50g)

Hollandse bitterballen 11,4
Met Lubbeekse mosterd 'De Ster'

Echte kibbeling 12,4
Kabeljauw, met frisse remoulade

Empanadas pulled chicken 14,8
met smoky chipotle saus

Vegetarische mini springrolls 13,5
loempia's met dip (4 st)

Empanadillas con guacamole 13,4
gevuld met groentjes en massala kerrie (vegan)

Kroketjes van bospaddenstoel 12,5
4 st (vegan)

Bella Cerignola olijven 8,6
grote Italiaanse vlezige olijven met pit, mild en zoetig (vegan)

Tapasplankje (per 2 personen): 13,5 pp

Txistorra, empanadas pulled chicken (2st) kroketjes van bospaddenstoel (2 st),
bitterballen (2 st), traag gegaarde varkensprocureur, Italiaanse pecorino tinto rosso


Tapasplank Deluxe (per 2 pers): 17,6 pp 
Kroketjes van kalf en met Keizer Karel Ommegang (2 st), echte kibbeling met remoulade (2 st), Bella Cerignola olijven, Paleron de la vera, Mediterraanse brisket, Toscaanse salami finocchiona, Italiaanse percorino tinto rosso


Hoofdgerechten

Vlees op de houtskoolgrill, zorgvuldig voor u geselecteerd

kaart vanaf 17/4/2025

Elke donderdag: steak-dag!

Xavoria steak premium selection, exclusief dry aged rundsvlees op onze houtskoolgrill
inclusief verse handgesneden frietjes en sausje naar keuze
stuntprijs 24,9 ipv 31,8

op vrijdag en zaterdag kan deze stunt ook, in een early bird-formule
U reserveert dan met aankomst tussen 17u en 18u en krijgt anderhalf uur tafel-tijd.
Ruim genoeg om zelfs nog een tapa-tje vooraf te nuttigen :-)
Nadien hebben we uw tafeltje terug nodig

OPGELET: XAVORIA STUNT ENKEL OP RESERVATIE!

Filet pur 41,9
Europees, graangevoederd, +/- 250 g
Een supermalse steak, afkomstig van het achterste deel van de lende van een rund. Typisch is de fijne structuur en de afwezigheid van vet. Ook 'ossenhaas' genoemd.

Ribeye Holstein 39,2
rood geserveerd, +/- 330 g

Een ribeye is eigenlijk ook een entrecôte, maar mooi doorspekt met een heel krachtige ronde smaak. De Holstein koe is er één die veel melk geeft en krijgt daardoor een subliem mooi en romig vlees, rijk aan vet dat smelt in de mond.

Tagliata di manzo (diamanthaas, Ierse Angus) 35,1
rood geserveerd, +/- 250 g

De diamanthaas, ook wel Jodenhaas genoemd, is een zeer mals stukje vlees uit het schouderblad, bovenop de voorpoot van het rund. De tagliata di manzo is een klassieker uit de Italiaanse zomerkeuken. Letterlijk vertaald: gesneden rundsvlees. Wij serveren de gegrilde diamanthaas getrancheerd op een bord gevuld met rucola, kerstomaatjes, parmezaanse kaas en balsamico-azijn.

Chateaubriand (ook verkrijgbaar als ladies steak) 34,4 / 32,7
+/- 250 g (Ladies steak: +/- 180g)

Belgisch wit-blauw vrouwelijk vlees uit de groene Westvlaamse graslanden.

Black Angus entrecôte 36,1
rood geserveerd +/- 300 g

Grasgevoederd. Dit is een mooi stukje kwaliteitsvlees met een aangename volle smaak en een fijne structuur

Bovenstaande gerechten worden geserveerd met saus naar keuze, een mergpijpje en een portie frietjes met zelfgemaakte mosterdmayo

Graag een slaatje erbij? supl 4 euro

Uit respect voor de kwaliteit van ons vlees grillen wij eerder bleu-saignant. Bij de Chateaubriand en de filet pur kan u eventueel een bakwijze kiezen.

sauzen: peperroom, champignonroom, sausje van Keizer Karel Robijnrood of truffelboter

En ook

Lomo Duroc de Batallé 'Teriyaki' 32,4
Spaans Duroc varken op onze houtskoolgrill, in Oosters jasje! Geserveerd met gewokte prei, wortel en taugé (sojascheuten), noedels en huisgemaakte teriyakisaus

Pasta 'cacio e pepe' met rollade van kalkoen 31,8
Medaglione met vulling van salsiccia en aardappel, in een traditionele Italiaanse bereiding met gekneusde zwarte peper en percorino. Hierop serveren we een rollade van kalkoen met een vulling van gehakt, appel en peterselie

Kabeljauwrug 'Florentine' 32,7
Op vel gebakken, geprakte aardappel met spinazie, hollandaise met mosterd 'De Ster' uit Lubbeek

Gegratineerd vispannetje 28,9
Versgemaakt, met puree (op = op)

Rundsstoofvlees 29,7
Endvogel (schouderstuk van het rund), gemaakt met bruine Tongerlo en Lubbeekse mosterd. Geserveerd met verse handgesneden frietjes en mosterdmayo

Versgemaakte vol-au-vent 27,9
kwaliteitskip 'La Belle Flamande'. Geserveerd met verse handgesneden frietjes en mosterdmayo.

Flammenkuche van 't moment  28,9
gerecht uit de Elzas: dunne brooddeegbodem met zure room, ui, tomaat, oregano en kaas, in dit geval afgetopt met geitenkaas, fijne reepjes bacon en rucola.

Stoverij van gemarineerde soja 31,1
plant-aardig gebakken frietjes (vegan)


vanaf 8 personen 3 verschillende gerechten per tafel

Kindergerechten

Wiebe's ballekes in tomatensaus  18,1
met verse handgesneden frietjes en zelfgemaakte mayo (of ketchup, dat kan ook)

Gegrilde kipfilet 18,9
met appelmoes zonder stukjes, verse handgesneden frietjes en zelfgemaakte mayo

Visvingers 17,8
met tartaarsausje en verse frietjes

1 kaaskroketje 15,8
met verse frietjes

extra kaaskroketje + 4
extra bord om mee te eten + 3

Kleine Gempesmullers krijgen een gratis raketijsje als ze flink gegeten hebben...

Dessert

vanaf 17/4/2025

Heerlijke sabayon (per 2 personen) 12,5 pp
met Marsala-wijn en bol vanille-ijs

Dame Blanche 12
2 bollen - vegan mogelijk

Moelleux van chocolade 14,1
met bol vanille-ijs

Café Glacé op z'n Gemps 12
huisgemaakte mokka-ijs met speculaascrumble, straf koffieke dabei

Profiterollekes 13,6
gevuld met vanille-ijs, overgoten met warme chocoladesaus

Crème brûlée 11
vanille en aardbei

Rijstpap 11
lauw geserveerd, met kinnekessuiker

Cake van stoofpeer, caramel en mousse van witte chocolade 12
crumble van yoghurt en rode vruchten

Irish of French Coffee 10
met handgeklopte (ongesuikerde) room

Drankenkaart

Apero

Alcoholvrij
Jeanineke': 8,7
Gin & Tonic: 8,9
Crodino Biondo: 8,5

Huisapero: 'Meuske': 9,6
Picon Copain: 9,7
Cava rosé brut: 8
Cava rosé brut fles: 39
Gin & Tonic (Henrick's of Nordès): 12,6
Porto: 8,7
Martini wit: 8,9
Vermouth red reserva: 8,9
Campari: 8,9
Pastis: 8,7
Pineau: 8,7
Champagne fles: 45,2

Frisdrank

Pepsi / Pepsi zero: 3,5
Val plat / Val bruis: 3,5
Val plat 0,5L / Val bruis 0,5L: 7
Val orange zero / lime / bitter lemon / iced tea / tonic / agrumes: 3,5
Looza sinaas: 3,5
Natuurzuiver appelsap Vanhellemont: 3,6
Eskimo (sinaas+tonic):7

Bieren

Gempebier van 't vat: 4,2

Star light: 3,6
Flandrien 0,0% Super 8: 4,1
Rouge 0,0% Super 8: 4,1

Blanche Super 8: 4,1
Flandrien Super 8: 4,1
Tongerlo blond: 4,1
Tongerlo bruin: 4,2
Tongerlo tripel: 4,6
Keizer Karel goudblond: 4,2
Keizer Karel rood: 4,2
Keizer Karel ommegang: 4,3

Warme dranken

Koffie / deca / mokka: 3,6
Cappuccino melkschuim / slagroom: 4,4
Irish / French / Italian / Spanish Coffee: 10
Thee earl grey: 3,6
Thee groen: 3,6
Thee rooibos: 3,6
Thee kamille: 3,6
Verse muntthee: 4

Latte 

Latte macchiato 5,5
De klassieker

Latte macchiato met een smaakje 6
hazelnoot of caramel

Matcha Latte 6
met groene thee

Vanilla chai latte 6
zwarte thee, vanille en Oosterse kruiden

Cacao latte zoet 6
32% cacao

Dark cacao latte 6
bitter, 64% cacao


Wijnen

Wijn per glas of per karaf (50 cl)

wit

Massai Viognier, Zuid Afrika 5,5 / 13,8

Duca di Saragnano Chardonnay, Sicilië, Italië 7,2 / 18,1

Appalina Sauvignon Blanc (0% alcohol) 5,5 / 13,8

rosé (gris de gris)

Domaine Saint-Paul Grenache, Cinsault,  Pays d'Oc, Frankrijk 7 / 17,4

La Grande Olivette, Grenache, Cinsault (0% alcohol) 5,5 / 13,8

rood

La Petite Barde Merlot, Montagne Saint-Emilion, Frankrijk 6,3 / 16,5

Duca di Saragnano Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Sicilië, Italië 7,6 / 19

Witte wijn per fles

Massai Viognier, Zuid Afrika 24,6

Duca di Saragnano Chardonnay, Sicilië, Italië 27,1

Sancerre 'Roger Neveu', Sauvignon Blanc, Loire, Frankrijk 30,7

Chablis 'Jacques Dépagneux', Chardonnay, Bourgogne, Frankrijk 35,4

Domaine Saint-Paul, Viognier, Marsanne, Pays d'Oc, Frankrijk 27,3

Vitti Verdeca, Verdecca, Puglië, Italië 28,6

Appalina Sauvignon Blanc (0% alcohol) 24,6

Rosé wijn per fles

Domaine Saint-Paul 'Gris de Gris', Grenache, Cinsault, Pays d'Oc, Frankrijk 27,3

La Grande Barde, Merlot, Cabernet Sauvignon, Bordeaux, Frankrijk 28

La Grande Olivette, Grenache, Cisault 24,6

Rode wijn per fles

La Petite Barde, Merlot, Montagne Saint-Emilion, Frankrijk 25,7

Duca di Saragnano Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Sicilië, Italië 28,6

770 Miles, Zinfandel, Californië, USA 26,8

Château Corconnac, Cabernet Sauvignon, Merlot, AC Haut-Médoc, Frankrijk 31,6

Margaux 'La Dame d'Angludet', Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc & Merlot, Frankrijk 42,7

Pomerol 'Les Colombiers', Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, AC Pomerol, Frankrijk 39,4

door op elke fles wijn dezelfde vaste marge te tellen kunnen we mooie wijnen aanbieden aan meer dan eerlijke prijzen

Namiddag

Namiddag tapas-, eet- en tearoomkaart (14u tot 17u)

Afternoon tapas

kaart vanaf 17/4/2025

Tapasplank (per 2 pers) 13,5 pp
Txistorra, empanadas pulled chicken (2 st) kroketjes van bospaddenstoel (2 st), bitterballen (2 st), traag gegaarde varkensprocureur, Italiaanse pecorino tinto rosso

Tapasplank Deluxe (per 2 personen) 17,60 pp
Kroketjes van kalf en Keizer Karel Ommegang (2 st), echte kibbeling met remoulade (2 st), Bella Cerignola olijven, Paleron de la vera, mediterraanse brisket, Toscaanse salami finocchiona, Italiaanse pecorino tinto rosso

Paleron de la vera 12,0
Smaakvol stukje runds uit het schouderstuk, gepekeld en gekruid met pimiento de la vera (50g)

Mediterraanse brisket 12,0
Stukje rundsvlees uit de borststreek, gepekeld met een heleboel mediterraanse kruiden, nadien gedroogd (50g)

Spaanse chorizo-kroketjes 12,1
Smoky chipotle dip, 4 st

Kroketjes van kalfs & bier 13,9
Met Keizer Karel Ommegang (4 st)

Seizoenskroketjes 13,1
Asperge en serranoham (5st)

Txistorra 11,7
Baskische gekruide worst, licht gebakken

Salami finocchiona 11,4
Toscaanse venkelsalami

Hollandse bitterballen 11,4
Met Lubbeekse mosterd 'De Ster'

Empanadas pulled chicken 14,8
Met smokey chipotle saus

Echte kibbeling 12,4
Kabeljauw, met frisse remoulade

Vegetarische springrolls 13,5
met dipsausje

Empanadillas con guacamole 13,4
Gevuld met groentjes en massala curry (vegan)

Kroketjes van bospaddenstoel 12,5
4 st (vegan)

Bella Cerignola olijven 8,6 (vanaf 30/1)
grote vlezige olijven met pit, mild en zoetig, Italië (vegan)

Namiddag hoofdgerechten

Garnaalkroketjes 27,8
Van Vanzegbroeck, met slaatje en verse frietjes

Rundsstoofvlees 29,7
gemaakt met donkere Tongerlo en Lubbeekse mosterd, met slaatje en frietjes

Kaaskroketjes 26,3
Huisgemaakt, met slaatje en verse frietjes (vegan mogelijk)$

Versgemaakte vol-au-vent 27,9
met verse frietjes

Waldkorn croque 15,9
met slaatje

Flammenkuche met geitenkaas en bacon 28,9
Dunne brooddeegbodem met zure room, ui, tomaat, rucola, gesmolten brie en Toscaanse venkelsalami


Tearoom

Dame Blanche (2 bollen)
vegan mogelijk (12)

Cake van stoofpeer, caramel en mousse van witte chocolade
crumble van yoghurt en rode vruchten (12)

Moelleux van chocolade
met bol vanille-ijs (14,1)

Rijstpap
lauw geserveerd, met kinnekessuiker (11)

Crème Brûlée
vanille en aardbei (11)

Warme suikerwafel (9,6)
met vanille-ijs en sneeuwsuiker

Groepsmenu

Uw gezelschap bestaat uit max 7 personen

Iedereen kan op het moment zelf, én voor zichzelf een keuze maken uit onze eetkaart

Uw gezelschap bestaat uit 8 tot en met 14 personen

De meeste groepen beginnen hun etentje met onze lekkere tapasplanken, die netjes op tafel worden geserveerd. Vaak wordt er geopteerd voor de combinatie tapasplanken en charcuterieplanken.
Zo heeft ieder wat wils' en kan je toch voor een mooie prijs een toffe en gezellige start nemen.

Iedereen kan op het moment zelf, én voor zichzelf een keuze maken uit onze eetkaart of kiezen uit de suggesties, maar we vragen wel om maximaal 3 verschillende hoofdgerechten te bestellen met uw gezelschap.

Dit omdat wij u de juiste service, snelheid en kwaliteit willen garanderen, maar ook aan onze andere gasten.

Nog een dessertje achteraf? Geen pobleem! Ook dit kan op het moment zelf gekozen worden!




Groepsmenu +14 personen

U dient hiervoor eerst een reservatieaanvraag te sturen naar info@gempemolen.be

Voor groepen vanaf 14 personen werken we altijd met vooraf besproken gerechtenkeuzes.

Het systeem is eigenlijk hetzelfde als bij groepen tussen 8 en 14 personen, alleen weten we dit keer wel graag vooraf welke gerechten jullie kiezen alsook de aantallen per gerecht.

De meeste groepen beginnen hun etentje in de Gempemolen met onze lekkere tapasplanken, die netjes op tafel worden geserveerd. Vaak wordt er geopteerd voor de combinatie tapasplanken en charcuterieplanken.
Zo heeft ieder wat wils' en kan je toch voor een mooie prijs een toffe en gezellige start nemen.

Voor de hoofdgerechten dient de groep vooraf een keuze te maken uit onze eetkaart, maar we vragen wel om maximaal 3 verschillende hoofdgerechten te kiezen met uw gezelschap.

Ook indien jullie kiezen voor een dessertje achteraf vragen we om hier max 3 verschillende desserts te selecteren.

Tot slot is het de bedoeling dat wij van uw gezelschap ten laatste 1 week vooraf de exacte keuze en aantallen door te krijgen per mail op info@gempemolen.be

Aangezien wij onze bestellingen en voorbereidingen netjes afstellen op de door u doorgegeven keuzes zullen eventuele 'onaangekondigde afwezige couverts' toch aangerekend worden.




Onze prijzen

Prijssetting en ruimte voor kortingen

Wij onderzoeken de markt en de prijzen van onze leveranciers op de voet.

Onze prijzen zijn inclusief:

de schommelende energiekosten, de nasleep van de corona-hetse en de oorlog in Oekraïne en de daardoor opnieuw uit de pan swingende prijzen + BTW, RSZ, Sabam, Jaarlijkse vakantie, eindejaarspremie, gewaarborgd maand- en weekloon, onroerende voorheffing, onderhoudskosten gebouwen, onderhoudskosten domein, vervoerskosten, pensioen voor zelfstandigen, aanvullend pensioen voor zelfstandigen, brandverzekering, verzekering arbeidsongevallen, verzekering storm-, hagel- en waterschade, verzekering voor zelfstandigen, verzekering glasbraak, verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, verzekering winstderving, verbruik van water, gas, elektriciteit, algemene mileubelasting, bijdrage hernieuwbare energie, bijdrage warmte-krachtkoppeling, distributiekosten, federale bijdrage, bijdrage voor de gemeente, brandstof, telefoon, internet, installatie gratis wifi, lidmaatschap beroepsverenigingen, lidmaatschap handelsverbonden, donaties aan sportverenigingen en clubs, advertentie- en reclamekosten, onderhoudskosten, inkoop grondstoffen en bijhorigheden, herstellingskosten, aankopen glas- en vaatservies, wasserijkosten, moderniseringskosten, inrichtingskosten, lonen, geneeskundig onderzoek personeel, taks op reclameborden, onderhoud motoren, vegen schoorsteen, jaarlijkse keuring chauffageketel, jaarlijkse keuring dampkap, verzekering BA onderaanneming, bijdragen bestaanszekerheid, bijdragen sluiting ondernemingen, heffing van het Vlaams Gewest ter bescherming van de oppervlakte wateren tegen verontreiniging, aanvullende crisisbijdrage, billijke taks op muziek, containerkosten, administratiekosten, inkomstenbelasting, herziening inkomstenbelasting, boekhouderskosten, publiciteitskosten, verzekering objectieve aansprakelijkheid, beheersbijdragen sociaal secretariaat, ECO-cheques, aankoop geregistreerde kassa, aankoop blackbox, opleidingen, handelshuur, nalatigheidsintresten, maandelijkse bijdrage elektronische betalingen, website hostingskosten, domeinnaamkosten, en... ons salaris om U bestendig en beter te bedienen.

Bijgevolg is er geen ruimte voor kortingen en heel weinig ruimte voor andere commerciële tegemoetkomingen.
Dankuwel voor het begrip

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x
a