Kaart

Eetkaart

Info Keuken

Wij werken met een middag- en avondservice in de keuken
De zaak blijft doorlopend open, maar tussen 14u en 17u werken we met een namiddagkaart waarop naast een heel aantal tapas ook een paar 'namiddag-hoofdgerechten' blijven staan voor de namiddag-eters en uiteraard een aantal desserten als tearoomgerechten.

De gerechten van de 'eetkaart' worden geserveerd van 12u tot 14u en van 17 tot 20u30 (op zondag tot 20u00)

Voor groepen van 8 tot 14 personen vragen we om de keuze te beperken tot maximum 3 verschillende hoofdgerechten, dit om u de juiste SERVICE EN KWALITEIT te kunnen garanderen.

Is uw gezelschap groter dan 14 personen? Neem dan contact met ons op via info@gempemolen.be om samen een menukeuze vooraf te bespreken.

Starters to share / tapas

Als equivalent van een voorgerecht raden we per persoon 2 à 3 tapas aan, voorafgaand aan uw hoofdgerecht.

Onze charcuterieplank is een aanrader voor de vleesliefhebbers!

Gedroogde hertenham 12,2
gezouten en gedroogd met walnoot

Roasted bbq wings 11,1
met Teriyaki crunch (2 st)

Coppa de boeuf 12,6
Licht gepekeld, 18 maanden gedroogd

Simmental kogel bresaola style 12,5
60 dagen luchtgedroogd, gezouten

Prosciutto di Parma al tartufo 11,8
18 maanden gerijpte Parmaham met truffel

Spaanse chorizo-kroketjes 12,1
Met smoky chipotle-dip

Txistorra 11,7
Baskische gekruide worst, licht gebakken

Salami finocchiona 11,4
Toscaanse venkelsalami

Hollandse bitterballen 11,4
Met Lubbeekse mosterd 'De Ster'

Chipirones 11,4
Baskische kleine pijlinktvisjes, gefrituurd

Echte kibbeling 12,4
Kabeljauw, met frisse remoulade

Vegetarische mini springrolls 13,5
loempia's met dip (4 st)

Empanadillas con guacamole 13,4
gevuld met groentjes en massala kerrie (vegan)

Kroketjes van bospaddenstoel 12,5
4 st (vegan)

Tapasplank (per 2 personen): 27,0

Txistorra, chipirones, kroketjes van bospaddenstoel (2 st), bitterballen (2 st), Spaanse chorizokroketjes (2 st), springrolls (2 st)


Charcuterieplank (vanaf 2 pers): 17,6 pp

Gedroogde hertenham met walnoot, Coppa de boeuf, Simmetal kogel 'bresaola style', Prosciutto di Parma al tartufo, salami finocchiona, Baskische txistorra


Hoofdgerechten

Vlees op de houtskoolgrill, zorgvuldig voor u geselecteerd

Filet pur 38,1
Europees, graangevoederd, +/- 250 g

Een supermalse steak, afkomstig van het achterste deel van de lende van een rund. Typisch is de fijne structuur en de afwezigheid van vet. Ook 'ossenhaas' genoemd.

Ribeye Holstein 35,6
rood geserveerd, +/- 330 g

Een ribeye is eigenlijk ook een entrecôte, maar mooi doorspekt met een heel krachtige ronde smaak. De Holstein koe is er één die veel melk geeft en krijgt daardoor een subliem mooi en romig vlees, rijk aan vet dat smelt in de mond.

Bife de tira 'Urugay Angus' 33,2
rood geserveerd, +/- 280 g

De Bife de tira is een snit uit de dunne lende. Vergelijkbaar met een hele entrecôte, maar dan over de lengte gesneden. Deze snit is enorm populair in Zuid-Amerika en zorgt ervoor dat er perfect tegen de draad in gesneden kan worden na bereiding. Afkomstig van Angus runderen van de Uruguayaanse vlaktes.

Chateaubriand (ook verkrijgbaar als ladies steak) 31,3 / 29,7
+/- 250 g (Ladies steak: +/- 180g)

Belgisch wit-blauw vrouwelijk vlees uit de groene Westvlaamse graslanden.

Rundsbavette 'Ierse Angus' 30,7
rood geserveerd, +/- 250 g

De bavette is 'mager werkvlees' dat veel beweging heeft gehad. Afkomstig van een goed vleesrund is het een fantastische smaakvolle steak, dun, met lange vezels en rood geserveerd. Aanrader met sjalotsaus!

Bovenstaande gerechten (uitgenomen de everzwijnnek) worden geserveerd met saus naar keuze, een mergpijpje en een portie frietjes  met zelfgemaakte mosterdmayo of een aardappel in de schil met zure room.

Graag een slaatje erbij? supl 4 euro

Uit respect voor de kwaliteit van ons vlees grillen wij eerder bleu-saignant. Bij de Chateaubriand en de filet pur kan u eventueel een bakwijze kiezen.

sauzen: peperroom, champignonroom, sjalotsaus of truffelboter)

En ook

Hertenfilet 'Grand Veneur' 39,2
Met bieslook-aardappelwafeltje, romanesco, zalf van knolselder, Grand Veneursaus en tarte tatin van zilveruitjes, tijm en porto

Kabeljauwrug 'Florentine' 32,7
Op vel gebakken, geprakte aardappel met spinazie, hollandaise met mosterd 'De Ster' uit Lubbeek

Zeebaarsfilet 32,9
Risotto met woudpaddenstoelen en parmezaan, gekonfijte trostomaat

Rundsstoofvlees * 28,7
Endvogel (schouderstuk van het rund), gemaakt met bruine Tongerlo en Lubbeekse mosterd

Versgemaakte vol-au-vent * 27,9
kwaliteitskip 'La Belle Flamande'

Kalkoenrollade 31,7
Ballotine van kalkoen gevuld met wal- , hazelnoot en duxelle, geserveerd met ravioloni van bospaddenstoel en truffel, jagersausje

Flammenkuche met gedroogde hertenham 27,9
gerecht uit de Elzas: dunne brooddeegbodem met zure room, ui, tomaat, oregano en kaas, in dit geval afgetopt met gedroogde hertenham

Stoverij van gemarineerde soja 31,1
plant-aardig gebakken frietjes

* portie frietjes en mosterdmayo of aardappel in de schil inbegrepen

vanaf 8 personen 3 verschillende gerechten per tafel

Kindergerechten

Chicken chunks 15,8
met appelmoes en verse frietjes

Visvingers 15,8
met tartaarsausje en verse frietjes

1 kaaskroketje 15,8
met verse frietjes

extra kaaskroketje + 4
extra bord om mee te eten + 3

Kleine Gempesmullers krijgen een gratis raketijsje als ze flink gegeten hebben...

Dessert

Heerlijke sabayon (per 2 personen) 12,5 pp
met Marsala-wijn en bol vanille-ijs

Dame Blanche 12
2 bollen - vegan mogelijk

Tarte tatin (aan tafel geflambeerd met Calvados) 14,7
met bol vanille-ijs

Moelleux van chocolade 14,1
met bol vanille-ijs

Profiterollekes 13,6
gevuld met vanille-ijs, overgoten met warme chocoladesaus

Crème brûlée 11
met zwarte bes en wilde bramen

Rijstpap 11
lauw geserveerd, met kinnekessuiker

Irish of French Coffee 10
met handgeklopte (ongesuikerde) room

Drankenkaart

Apero

Alcoholvrij
Jeanineke': 8,7
Gin & Tonic: 8,9
Crodino Biondo: 8,5

Huisapero: 'Meuske': 9,6
Picon Copain: 9,7
Cava rosé brut: 8
Cava rosé brut fles: 39
Gin & Tonic (Henrick's of Nordès): 12,6
Porto: 8,7
Martini wit: 8,9
Vermouth red reserva: 8,9
Campari: 8,9
Pastis: 8,7
Pineau: 8,7
Champagne fles: 45,2

Frisdrank

Pepsi / Pepsi zero: 3,5
Val plat / Val bruis: 3,5
Val plat 0,5L / Val bruis 0,5L: 7
Val orange zero / lime / bitter lemon / iced tea / tonic / agrumes: 3,5
Looza sinaas: 3,5
Natuurzuiver appelsap Vanhellemont: 3,6
Cécémel: 3,5
Eskimo (sinaas+tonic):7

Bieren

Gempebier van 't vat: 4,2

Star light: 3,6
Flandrien 0,0% Super 8: 4,1
Rouge 0,0% Super 8: 4,1

Blanche Super 8: 4,1
Flandrien Super 8: 4,1
Tongerlo blond: 4,1
Tongerlo bruin: 4,2
Tongerlo tripel: 4,6
Keizer Karel goudblond: 4,2
Keizer Karel rood: 4,2
Keizer Karel ommegang: 4,3

Warme dranken

Koffie / deca / mokka: 3,5
Cappuccino melkschuim / slagroom: 4,4
Warme cécémel / met slagroom: 4 / 5
Latte macchiato: 5,5
Macchiato hazelnoot / speculoos / caramel: 6
Irish / French / Italian / Spanish Coffee: 10
Thee earl grey: 3,5
Thee groen: 3,5
Thee rode vruchten: 3,5
Thee kamille: 3,5
Verse muntthee: 3,5

Wijnen

Wijn per glas of per karaf (50 cl)

wit

Massai Viognier, Zuid Afrika 5,5 / 13,8

Duca di Saragnano Chardonnay, Sicilië, Italië 7 / 17,4

Appalina Sauvignon Blanc (0% alcohol) 5,5 / 13,8

rosé (gris de gris)

Domaine Saint-Paul Grenache, Cinsault,  Pays d'Oc, Frankrijk 7 / 17,4

La Grande Olivette, Grenache, Cinsault (0% alcohol) 5,5 / 13,8

rood

La Petite Barde Merlot, Montagne Saint-Emilion, Frankrijk 6,3 / 16,5

Terra Linda, Syrah, La Mancha, Spanje 7,2 / 17,8

Witte wijn per fles

Massai Viognier, Zuid Afrika 24,6

Duca di Saragnano Chardonnay, Sicilië, Italië 26,1

Sancerre 'Roger Neveu', Sauvignon Blanc, Loire, Frankrijk 30,7

Chablis 'Jacques Dépagneux', Chardonnay, Bourgogne, Frankrijk 35,4

Domaine Saint-Paul, Viognier, Marsanne, Pays d'Oc, Frankrijk 27,3

Vitti Verdeca, Verdecca, Puglië, Italië 28,6

Appalina Sauvignon Blanc (0% alcohol) 24,6

Rosé wijn per fles

Domaine Saint-Paul 'Gris de Gris', Grenache, Cinsault, Pays d'Oc, Frankrijk 27,3

La Grande Barde, Merlot, Cabernet Sauvignon, Bordeaux, Frankrijk 28

La Grande Olivette, Grenache, Cisault 24,6

Rode wijn per fles

La Petite Barde, Merlot, Montagne Saint-Emilion, Frankrijk 25,7

Duca di Saragnano Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Sicilië, Italië 27,2

770 Miles, Zinfandel, Californië, USA 26,8

Château Corconnac, Cabernet Sauvignon, Merlot, AC Haut-Médoc, Frankrijk 31,6

Margaux 'La Dame d'Angludet', Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc & Merlot, Frankrijk 42,7

Pomerol 'Les Colombiers', Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, AC Pomerol, Frankrijk 39,4

door op elke fles wijn dezelfde vaste marge te tellen kunnen we mooie wijnen aanbieden aan meer dan eerlijke prijzen

Namiddag

Namiddag tapas-, eet- en tearoomkaart (14u tot 17u)

Afternoon tapas

Tapasplank (per 2 pers) 27,00
Txistorra, Chipirones, kroketjes van bospaddenstoel (2 st), bitterballen (2 st), Spaanse chorizokroketjes (2 st), Springrolls (2 st)

Tortillachips (voor 2 à 3 personen) 17,9
Cheddar, jalapeno, tomatensalsa, zure room, guacamole

Gedroogde hertenham 12,2
gezouten en gedroogd met walnoot

Spicy bbq wings 11,1
met Teriyaki crunch (2 st)

Coppa de boeuf 12,6
Licht gepekeld, 18 maanden gedroogd

Simmental kogel 'bresaola style' 12,5
60 d luchtgedroogd, gezouten

Prosciutto di Parma al tartufo 11,8
18 maanden gerijpte Parmaham met truffel

Spaanse chorizo-kroketjes 12,1
Smoky chipotle dip, 4 st

Txistorra 11,7
Baskische gekruide worst, licht gebakken

Salami finocchiona 11,4
Toscaanse venkelsalami

Hollandse bitterballen 11,4
Met Lubbeekse mosterd 'De Ster'

Chipirones 11,4
Baskische kleine pijlinktvisjes, gefrituurd

Echte kibbeling 12,4
Kabeljauw, met frisse remoulade

Vegetarische springrolls 13,5
met dipsausje

Empanadillas con guacamole 13,4
Gevuld met groentjes en massala curry (vegan)

Kroketjes van bospaddenstoel 12,5
4 st (vegan)


Namiddag hoofdgerechten

Garnaalkroketjes 27,8
Van Vanzegbroeck, met slaatje en verse frietjes

Rundsstoofvlees 28,7
gemaakt met donkere Tongerlo en Lubbeekse mosterd, met slaatje en frietjes

Kaaskroketjes 26,3
Huisgemaakt, met slaatje en verse frietjes (vegan mogelijk)$

Versgemaakte vol-au-vent 27,9
met verse frietjes

Waldkorn croque 15,9
met slaatje

Flammenkuche met gedroogde hertenham 27,9
Dunne brooddeegbodem met zure room, ui, tomaat, reepjes kip, oregano en kaas


Tearoom

Dame Blanche (2 bollen)
vegan mogelijk (12)

Cake van stoofpeer, caramel en mousse van witte chocolade
crumble van yoghurt en rode vruchten (12)

Moelleux van chocolade
met bol vanille-ijs (14,1)

Rijstpap
lauw geserveerd, met kinnekessuiker (11)

Crème Brûlée
met zwarte bes en wilde bramen (11)

Warme suikerwafel (9,6)
met vanille-ijs en sneeuwsuiker

Groepsmenu

Uw gezelschap bestaat uit max 7 personen

Iedereen kan op het moment zelf, én voor zichzelf een keuze maken uit onze eetkaart

Uw gezelschap bestaat uit 8 tot en met 14 personen

De meeste groepen beginnen hun etentje met onze lekkere tapasplanken, die netjes op tafel worden geserveerd. Vaak wordt er geopteerd voor de combinatie tapasplanken en charcuterieplanken.
Zo heeft ieder wat wils' en kan je toch voor een mooie prijs een toffe en gezellige start nemen.

Iedereen kan op het moment zelf, én voor zichzelf een keuze maken uit onze eetkaart of kiezen uit de suggesties, maar we vragen wel om maximaal 3 verschillende hoofdgerechten te bestellen met uw gezelschap.

Dit omdat wij u de juiste service, snelheid en kwaliteit willen garanderen, maar ook aan onze andere gasten.

Nog een dessertje achteraf? Geen pobleem! Ook dit kan op het moment zelf gekozen worden!




Groepsmenu +14 personen

U dient hiervoor eerst een reservatieaanvraag te sturen naar info@gempemolen.be

Voor groepen vanaf 14 personen werken we altijd met vooraf besproken gerechtenkeuzes.

Het systeem is eigenlijk hetzelfde als bij groepen tussen 8 en 14 personen, alleen weten we dit keer wel graag vooraf welke gerechten jullie kiezen alsook de aantallen per gerecht.

De meeste groepen beginnen hun etentje in de Gempemolen met onze lekkere tapasplanken, die netjes op tafel worden geserveerd. Vaak wordt er geopteerd voor de combinatie tapasplanken en charcuterieplanken.
Zo heeft ieder wat wils' en kan je toch voor een mooie prijs een toffe en gezellige start nemen.

Voor de hoofdgerechten dient de groep vooraf een keuze te maken uit onze eetkaart, maar we vragen wel om maximaal 3 verschillende hoofdgerechten te kiezen met uw gezelschap.

Ook indien jullie kiezen voor een dessertje achteraf vragen we om hier max 3 verschillende desserts te selecteren.

Tot slot is het de bedoeling dat wij van uw gezelschap ten laatste 1 week vooraf de exacte keuze en aantallen door te krijgen per mail op info@gempemolen.be

Aangezien wij onze bestellingen en voorbereidingen netjes afstellen op de door u doorgegeven keuzes zullen eventuele 'onaangekondigde afwezige couverts' toch aangerekend worden.




Onze prijzen

Prijssetting en ruimte voor kortingen

Onze prijzen zijn inclusief:

de verhoogde energiekosten, de corona-hetse en de oorlog in Oekraïne en de daardoor opnieuw uit de pan swingende prijzen + BTW, RSZ, Sabam, Jaarlijkse vakantie, eindejaarspremie, gewaarborgd maand- en weekloon, onroerende voorheffing, onderhoudskosten gebouwen, onderhoudskosten domein, vervoerskosten, pensioen voor zelfstandigen, aanvullend pensioen voor zelfstandigen, brandverzekering, verzekering arbeidsongevallen, verzekering storm-, hagel- en waterschade, verzekering voor zelfstandigen, verzekering glasbraak, verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, verzekering winstderving, verbruik van water, gas, elektriciteit, algemene mileubelasting, bijdrage hernieuwbare energie, bijdrage warmte-krachtkoppeling, distributiekosten, federale bijdrage, bijdrage voor de gemeente, brandstof, telefoon, internet, installatie gratis wifi, lidmaatschap beroepsverenigingen, lidmaatschap handelsverbonden, donaties aan sportverenigingen en clubs, advertentie- en reclamekosten, onderhoudskosten, inkoop grondstoffen en bijhorigheden, herstellingskosten, aankopen glas- en vaatservies, wasserijkosten, moderniseringskosten, inrichtingskosten, lonen, geneeskundig onderzoek personeel (inclusief extra's en flexijobbers), taks op reclameborden, onderhoud motoren, vegen schoorsteen, jaarlijkse keuring chauffageketel, jaarlijkse keuring dampkap, verzekering BA onderaanneming, bijdragen bestaanszekerheid, bijdragen sluiting ondernemingen, heffing van het Vlaams Gewest ter bescherming van de oppervlakte wateren tegen verontreiniging, aanvullende crisisbijdrage, billijke taks op muziek, containerkosten, administratiekosten, inkomstenbelasting, herziening inkomstenbelasting, boekhouderskosten, publiciteitskosten, verzekering objectieve aansprakelijkheid, beheersbijdragen sociaal secretariaat, ECO-cheques, aankoop geregistreerde kassa, aankoop blackbox, opleidingen, handelshuur, nalatigheidsintresten, maandelijkse bijdrage elektronische betalingen, website hostingskosten, domeinnaamkosten, en... ons salaris om U bestendig en beter te bedienen.

Bijgevolg is er geen ruimte voor kortingen en heel weinig ruimte voor andere commerciële tegemoetkomingen.
Dankuwel voor het begrip

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x
a