Kaart

Eetkaart

Info Keuken

Wij werken met een middag- en avondservice in de keuken.

Op donderdag en vrijdag is de zaak NIET doorlopend open.
Er is dan een middagshift van 12u tot 14u (laatste bestellingen om 13u15)
De zaak sluit dan om 14u en gaat opnieuw open om 17u voor de avondservice.

Op zaterdag en zondag is de Gempemolen doorlopend open, maar tussen 14u en 17u doven we onze houtskoolgrill. Alle tapas, andere hoofdgerechten en desserts zijn wel gewoon doorlopend verkrijgbaar.

Op vrijdagavond en zaterdagavond werken we met een zogenaamde 'vroeg dineren-shift' en een latere shift.

'vroeg dineren-shift': u reserveert een tafel tussen 17u en 18u15 en heeft dan anderhalf uur tafeltijd. Nadien hebben we uw tafel terug nodig om andere gasten te ontvangen. Goed voor vroege vogels dus.
Tafelt u liever langer? Geen probleem, dat kan vanaf 19u, tot sluitingstijd.

Onze bovenverdieping is tot nader order gesloten.

Om het voor iedereen -akoestisch- aangenaam te houden, kan u online reserveren tot maximum 10 personen. Vanaf 8 tot 10 personen kan u op het moment zelf à la carte bestellen, met een beperking van maximum 3 verschillende hoofdgerechten, dit om u de juiste service en kwaliteit te kunnen garanderen.

Is uw gezelschap groter dan 10 personen? Neem dan tijdig (!) contact met ons op via info@gempemolen.be om samen te kijken wat mogelijk is.

Starters to share / tapas

Als equivalent van een voorgerecht raden we per persoon 2 à 3 tapas aan, voorafgaand aan uw hoofdgerecht.

's middags kan u zowel à la carte komen eten als licht komen lunchen door tapas te sharen of voor één van onze tapasplanken te kiezen.

Vanaf 17u worden tapas en tapasplanken enkel geserveerd in combinatie met een hoofdgerecht.

Txogitxu cecina de buey 12,7
Zongedroogde en gerookte entrecôte, topselectie door de Bask Imanol Jaca (50 g)

Hertenham 12,6
Gedroogd in zout met walnoot (50 g)

Mediterraanse brisket 12
Stukje runds uit de borststreek, gepekeld met een heleboel mediterraanse kruiden, nadien gedroogd (50g)

Echte Spaanse croquetas 11,5
Op basis van béchamel en chorizo (4 st)

Morcilla de Burgos 11,8
Spaanse 'zwarte pens' gemaakt met rijst

Chipirones fritos 11,5
Gefrituurde Baskische pijlinktvisjes met citroen

Txistorra 11,7
Baskische gekruide worst, licht gebakken

Salami finocchiona 11,4
Toscaanse venkelsalami (50g)

Queso viejo con membrillo 11,6
Oude schapenkaas (Castilla y Léon) met membrillo (kweeperenpasta)

Hollandse bitterballen 11,4
Met Lubbeekse mosterd 'De Ster' (5 st)

Echte kibbeling 12,4
Kabeljauw, met kruiden en frisse remoulade

Empanadas pulled chicken 14,8
Handmade (4 st)

Vegetarische mini springrolls 11,5
Loempia's met sweet-chili dip (4 st)

Empanadillas con guacamole 13,2
Gevuld met groentjes en massala kerrie (vegan) (4 st)

Kroketjes van bospaddenstoel 12,4
4 st (vegan)

Bella Cerignola olijven 8,6
Grote Italiaanse vlezige olijven met pit, mild en zoetig (vegan)

Tapasplank (per 2 personen): 17,5 pp

Queso viejo,txistorra, hertenham, Toscaanse salami finocchiona, empanadas pulled chicken (4 st), bitterballen met Lubbeekse mosterd (4 st)


Tapasplank Deluxe (per 2 pers): 19,7 pp 
Queso viejo, txistorra, Txogitxu cecina de buey, Mediterraanse brisket, Toscaanse salami finocchiona, morcilla de Burgos, chipirones fritos met citroen, hertenham


'snel lunchke' op donderdag en vrijdag


SNEL LUNCHKE (28,80 pp)

Elke donderdag- en vrijdagmiddag (tussen 12u en 13u)
28,80 pp

Hoofdgerecht + verwenkoffie

13-14 november:
Op vel gebakken kabeljauw, spinaziepuree en mosterdhollandaise met bieslook
of
Licht gepekelde lomo 'cross & blackwell', gestoofde prinsessenboontjes, gratin met eekhoorntjesbrood

We behouden ons het recht voor deze gerechten te veranderen volgens aanbod



Hoofdgerechten

Vlees op de houtskoolgrill, zorgvuldig voor u geselecteerd

Elke donderdag: "den dag van den entrecôte"!

Entrecôte 'Black Angus' op onze houtskoolgrill
inclusief verse handgesneden frietjes en sausje naar keuze
stuntprijs 28,5 ipv 36,3 pp

OPGELET: ENTRECÔTE- STUNT ENKEL OP RESERVATIE!

Exclusief
Jersey à l'os 21 d gerijpt (porterhouse cut) 49,4
500-550 g

Een côte à l’os per persoon zal u niet snel vinden op een restaurantkaart, laat staan van dit Jersey runderras. Op het been gegrild, voor u getrancheerd op het bord. (netto +350g)

Not to share.

Het vlees van de Jersey koe is een echt uniek product qua smaak en structuur. Anders dan de anderen. De Jerseykoeien zijn een pak kleiner dan andere koeien, het is een puur melkras afkomstig van het kanaaleiland jersey. Het vlees heeft een mooie marmering en een spefifieke smaak.

Filet pur / Lady filet pur 41,2 / 39,9
Europees, graangevoederd, +/- 250 g of +/- 200g
Een supermalse steak, afkomstig van het achterste deel van de lende van een rund. Typisch is de fijne structuur en de afwezigheid van vet. Ook 'ossenhaas' genoemd.

Ribeye Holstein 41,5
rood geserveerd, +/- 330 g

Een ribeye is eigenlijk ook een entrecôte, maar mooi doorspekt met een heel krachtige ronde smaak. De Holstein koe is er één die veel melk geeft en krijgt daardoor een subliem mooi en romig vlees, rijk aan vet dat smelt in de mond.

Black Angus entrecôte 36,1
rood geserveerd +/- 300 g

Grasgevoederd. Dit is een mooi stukje kwaliteitsvlees met een aangename volle smaak en een fijne structuur

Bovenstaande gerechten worden geserveerd inclusief
- saus naar keuze (peperroom, champignonroom of truffelboter)
- een mergpijpje uit de oven
- een portie handgesneden frietjes met mosterdmayo

Graag een slaatje erbij? supl 4 euro

Uit respect voor de kwaliteit van ons vlees grillen wij eerder bleu-saignant. Bij de filet pur kan u eventueel een bakwijze kiezen.

En ook

Suprème van parelhoen 30,7
Met jagersaus, romanesco, knolselderzalf, witloofslaatje met appel en verse kroketjes

Stoofpotje van hert 31,2
Met peertje 'Gieser Wildeman', knolselderzalf, spruitjes met spek en verse kroketjes

Rundsstoofvlees 29,8
Endvogel (schouderstuk van het rund), gemaakt met bruine Tongerlo en Lubbeekse mosterd. Geserveerd met verse handgesneden frietjes en mosterdmayo

Risotto al salsiccia 30,3
Risotto met gehakt van Toscaanse venkelworst (salsiccia), champignons, oesterzwam, pecorino, rozemarijn en salie.

Sliptongskes (2 st) 34,1
Botersausje met peterselie (apart geserveerd), slaatje, verse handgesneden frietjes en mosterdmayo

Op vel gebakken kabeljauw 33,8
Spinaziepuree, mosterdhollandaise 'De Ster' met bieslook

Gegratineerd en goed gevuld vispannetje 32
Vers gemaakt, met puree (op = op!)

Versgemaakte vol-au-vent 29,1
kwaliteitskip 'La Belle Flamande'. Geserveerd met verse handgesneden frietjes en mosterdmayo.

Pasta 'cacio e pepe' 29,4 (veggie)
Traditionele Italiaanse bereiding (Rome en Lazio) met gekneusde zwarte peper en pecorino romano. In dit geval met tagliatelle met tomaat, rucola, pijnboompitten en zongedroogde tomaat.

Chili sin carne 29,6 (vegan)
Mett kikkererwt, vegan zure room, guacamole en aardappelrösti


Extra handgesneden frietjes (bij een hoofdgerecht) + 4

vanaf 8 personen 3 verschillende gerechten per tafel

Kindergerechten

Wiebe's ballekes in tomatensaus  18,1
met verse handgesneden frietjes en zelfgemaakte mayo (of ketchup, dat kan ook)

Gegrilde kipfilet 18,9
met appelmoes zonder stukjes, verse handgesneden frietjes en zelfgemaakte mayo

Visvingers 17,8
met slaatje, tartaarsausje en verse frietjes

Croque monsieur 16,8
wit of bruin, met slaatje en ketchup natuurlijk

Garnaalkroketje (Vanzegbroeck) 1 of 2 stuks 17,9 / 19,7
met slaatje en verse frietjes

extra bord om mee te eten +4

Kleine Gempesmullers krijgen een gratis raketijsje als ze flink gegeten hebben...

Dessert

Heerlijke sabayon (per 2 personen) 14 pp
met Marsala-wijn en bol vanille-ijs

Dame Blanche 12,5
2 bollen - vegan mogelijk

Moelleux van chocolade 14,1
met bol vanille-ijs

Café Glacé op z'n Gemps 12,5
huisgemaakte mokka-ijs met speculaascrumble, straf koffieke dabei

Het lievelingskremmeke van den Hans 13,6
Echt pistache-ijs (niet van die fluo-brol) met witte chocoladesaus en slagroom

Crème brûlée 11,5
vanille

Tarte Tatin 14
Met bol vanille-ijs

Mousse van witte chocolade met Grand Marnier 13
crumble van yoghurt en rode vruchten

Irish of French Coffee 10
met handgeklopte (ongesuikerde) room

Drankenkaart

Apero

Alcoholvrij
Jeanineke': 9,5
Natuurzuiver appelsap van Vanhellemont uit Meensel-Kiezegem, schuim van braambes en dragon

Gin Nordès 0% & Tonic: 11,7

Crodino Biondo-tonic: 10

Coupe Champagne Brut: 12,5

Kirr Royal (Champagne): 13

Champagne fles: 62

Nen Elias: 9,9
Vermouth white reserva, tonic, schuim van gin en limoen

Een Remi-Kamieleke: 10,8
Witte porto 'Kopke', tonic, schuim van gin en limoen

Picon Copain: 10,3

Gin & Tonic (Henrick's of Nordès): 13

Lynchburg lemonade: 11,7
Frisse cocktail met Jack Daniels, Cointreau en citroenlimonade

Cuba Libre: 12
Pinapple rum, Pepsi Max en limoen

Porto Kopke: 9,1
White of tawny

Martini wit: 9,5

Campari: 9,5

Pastis Henri Bardouin Grand Cru: 10,1

Pineau: 9,5

Frisdrank

Pepsi / Pepsi zero: 3,8

Val plat / Val bruis: 3,8

Val plat 0,5L / Val bruis 0,5L: 7,6

Val orange zero / lime / bitter lemon / iced tea / tonic / agrumes: 3,8

Looza sinaas:4

Natuurzuiver appelsap Vanhellemont: 4

Eskimo (sinaas+tonic): 7,6

Bieren

Gempebier van 't vat 33 cl
Blond (pils 5,2%): 4,5
Donker (7%): 4,9

Alcohol-arm/vrij
Primus 0,4%: 3,6
Primus 2,6%: 3,6
Flandrien 0,0% Super 8: (alcoholvrij) 4,7
Rouge 0,0% Super 8: (alcoholvrij) 4,7

Blanche Super 8: 4,7

Flandrien Super 8: 4,7

Tongerlo blond: 4,7

Tongerlo bruin: 4,7

Tongerlo tripel: 5

Keizer Karel goudblond: 4,7

Keizer Karel rood: 4,7

Keizer Karel ommegang: 4,7

Koffie en thee

Koffie / deca / mokka: 4

Cappuccino melkschuim / slagroom: 4,5

Irish / French / Italian / Spanish Coffee: 10

Thee earl grey: 4
Thee groen: 4
Thee rooibos: 4
Thee Kurkuma-gember-citroengras: 4
Thee kamille: 4
Verse muntthee: 4

Latte macchiato 5,7

Latte macchiato met een smaakje 6
Hazelnoot of caramel

Matcha Latte 6
Met groene thee

Vanilla chai latte 6
Zwarte thee, vanille en Oosterse kruiden

Cacao latte zoet 6
32% cacao

Dark cacao latte 6,3
bitter, 64% cacao

Digestief

Joppeke (huisdigestief): 9

Cognac Martell VS: 11,5

Calvados Château du Breuil Fine Calvados: 10,2

Liquor 43: 9,1

Cointreau: 9,7

Disaronno: 9

Baileys: 9,2

Single Malt Scotch Ardbeg 10y: 12

Single Malt Scotch Dalmore 12y: 12,1

Single Malt Schotch Macallan 12y: 15,3

Pineapple rum: 10

Sambuca: 10

Limoncello: 9



Wijnen

We hebben telkens 4 witte wijnen, 1 rosé en 3 rode wijnen op de kaart.
Elke wijn kan steeds per glas, per karaf (50cl) of per fles kunnen worden besteld!

wit

Massai, Viognier, West-Kaap, Zuid Afrika 6,2 / 20,7 / 31
Witte wijn met complex smaakpatroon van zachte citrustoetsen, een subtiele mineraliteit.

Mâcon-Village, Chardonnay, Jacques Dépagneux, Bourgogne, Frankrijk 7,5 / 25 / 37,5
Een verfijnde, rijke chardonnay afkomstig van oude stokken (vieilles vignes) uit het zuiden van de Bourgogne. De wijn heeft een mooie balans tussen zuren en het ronde van een chardonnay uit deze regio.

Sancerre Domaine Roger Neveu, Sauvignon Blanc, A.C. Loire, Frankrijk 8,2 / 27,3 / 41
Droge witte wijn met een discrete aanzet, bijzonder fris in de mond, mooie mineralen, levendig en fris.

Appalina Sauvignon Blanc (0% alcohol) 6 / 20 / 30
Witte alcoholvrije wijn (zoet toetsje!). Expressieve neus met aroma's van ananas, witte bloemen en minerale tonen. Mooie balans in de mond met toetsen van citroen en pompelmoes.

rosé

Gris de Gris, Domaine Saint-Paul Grenache, Cinsault,  Pays d'Oc, Frankrijk 7 / 23,3 / 35
Roséwijn gemaakt van grenache en cinsault. Lichte kleur (gris), knapperig in de mond, aangenaam droog, stevig en aromatisch met een mooie afdronk. Aanradertje voor de rosé-liefhebber!

rood

Duca di Saragnano, legermente appasite Sicilië, Italië 7,2 / 24 / 35
Vlotte zachte volle fruitige rode wijn gemaakt van cabernet sauvigon, merlot en sangiovese met een heerlijke fluweelachtige afdronk. Een wijn met weinig taninnes.

Rodela Reserva, Tempranillo en Cabernet Sauvignon, La Mancha, Spanje 7,5 / 25/ 37,5
Stevige complexe kersenrode Spanjaard, vol, met toch wel wat taninnes. Ideaal bij onze grillgerechten. Minstens 3 jaar rijping, waarvan minstens 1 jaar op oude Franse eik (=reserva)

Barbera d'Alba, Roberto Sarotto, D.O.C. Briccomacchia, Piemonte, Italië 8,4 / 28 / 42,1
Elegante en goed uitgebalanceerde rode wijn met een geweldige body en een lange afdronk.

Groepsmenu

Uw gezelschap bestaat uit max 7 personen

Iedereen kan op het moment zelf, én voor zichzelf een keuze maken uit onze eetkaart

Uw gezelschap bestaat uit 8 tot en met 10 personen

De meeste groepen beginnen hun etentje met onze lekkere tapasplanken, die netjes op tafel worden geserveerd. Vaak wordt er geopteerd voor de combinatie tapasplanken en charcuterieplanken.
Zo heeft ieder wat wils' en kan je toch voor een mooie prijs een toffe en gezellige start nemen.

Iedereen kan op het moment zelf, én voor zichzelf een keuze maken uit onze eetkaart of kiezen uit de suggesties, maar we vragen wel om maximaal 3 verschillende hoofdgerechten te bestellen met uw gezelschap.

Dit omdat wij u de juiste service, snelheid en kwaliteit willen garanderen, maar ook aan onze andere gasten.

Nog een dessertje achteraf? Geen pobleem! Ook dit kan op het moment zelf gekozen worden!




Groepsmenu +10 personen

U dient hiervoor eerst een reservatieaanvraag te sturen naar info@gempemolen.be

Indien we de mogelijkheid hebben om uw gezelschap te ontvangen zullen we samen een vast menu afspreken.

De meeste groepen beginnen hun etentje in de Gempemolen met onze lekkere tapasplanken, die netjes op tafel worden geserveerd.
Zo heeft ieder wat wils' en kan je toch voor een mooie prijs een toffe en gezellige start nemen.

Voor de hoofdgerechten dient de groep vooraf een keuze te maken uit onze eetkaart, dit zullen we samen bespreken.

Ook indien jullie kiezen voor een dessert zal dit vooraf vastgelegd worden.

Tot slot is het de bedoeling dat wij van uw gezelschap ten laatste 1 week vooraf de exacte keuze en aantallen door te krijgen per mail op info@gempemolen.be

Aangezien wij onze bestellingen en voorbereidingen netjes afstellen op de door ons afgesproken keuzes zullen eventuele 'onaangekondigde afwezige couverts' toch aangerekend worden.




Onze prijzen

Prijssetting en ruimte voor kortingen

Wij onderzoeken de markt en de prijzen van onze leveranciers op de voet.

Onze prijzen zijn inclusief:

de schommelende energiekosten, de nasleep van de corona-hetse, de klimaatwijzigingen, de spanningen in het Midden-Oosten, de oorlog in Oekraïne en de daardoor opnieuw uit de pan swingende prijzen + BTW, RSZ, de overdreven taksen op muziek in de zaak, Jaarlijkse vakantie, eindejaarspremie, gewaarborgd maand- en weekloon, onroerende voorheffing, onderhoudskosten gebouwen, onderhoudskosten domein, vervoerskosten, pensioen voor zelfstandigen, aanvullend pensioen voor zelfstandigen, brandverzekering, verzekering arbeidsongevallen, verzekering storm-, hagel- en waterschade, verzekering voor zelfstandigen, verzekering glasbraak, verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, verzekering winstderving, verbruik van water, gas, elektriciteit, algemene mileubelasting, bijdrage hernieuwbare energie, bijdrage warmte-krachtkoppeling, distributiekosten, federale bijdrage, bijdrage voor de gemeente, gemeentetaks op ons uithangbord, brandstof, telefoon, internet, installatie gratis wifi, maandelijks abonnement voor brandmeldcentrale en alarmcentrale, lidmaatschap beroepsverenigingen, lidmaatschap handelsverbonden, donaties aan sportverenigingen en clubs, advertentie- en reclamekosten, onderhoudskosten, inkoop grondstoffen en bijhorigheden, herstellingskosten, aankopen glas- en vaatservies, wasserijkosten, moderniseringskosten, inrichtingskosten, lonen, geneeskundig onderzoek personeel, onderhoud motoren, vegen schoorsteen, jaarlijkse keuring chauffageketel, jaarlijkse keuring dampkap, verzekering BA onderaanneming, bijdragen bestaanszekerheid, bijdragen sluiting ondernemingen, heffing van het Vlaams Gewest ter bescherming van de oppervlakte wateren tegen verontreiniging, aanvullende crisisbijdrage, containerkosten, afvalverwerking, lediging en afvoerkosten vetput, administratiekosten, inkomstenbelasting, herziening inkomstenbelasting, boekhouderskosten, publiciteitskosten, verzekering objectieve aansprakelijkheid, beheersbijdragen sociaal secretariaat, ECO-cheques, aankoop geregistreerde kassa, aankoop blackbox, opleidingen, handelshuur, nalatigheidsintresten, maandelijkse bijdrage elektronische betalingen, website hostingskosten, domeinnaamkosten, en... ons salaris en dat van ons hardwerkend team om U bestendig en beter te bedienen.

Bijgevolg is er geen ruimte voor kortingen en heel weinig ruimte voor andere commerciële tegemoetkomingen.
Dankuwel voor het begrip

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x