Kaart
Eetkaart
Info Keuken
Wij werken met een middag- en avondservice in de keuken.
Op donderdag en vrijdag is de zaak NIET doorlopend open.
Er is dan een middagshift van 12u tot 14u (laatste bestellingen om 13u15)
De zaak sluit dan om 14u en gaat opnieuw open om 17u voor de avondservice.
Op zaterdag en zondag is de Gempemolen doorlopend open, maar tussen 14u en 17u doven we onze houtskoolgrill. Alle tapas, andere hoofdgerechten en desserts zijn wel gewoon doorlopend verkrijgbaar.
Op vrijdagavond en zaterdagavond werken we met een zogenaamde 'vroeg dineren-shift' en een latere shift.
'vroeg dineren-shift': u reserveert een tafel tussen 17u en 18u15 en heeft dan anderhalf uur tafeltijd. Nadien hebben we uw tafel terug nodig om andere gasten te ontvangen. Goed voor vroege vogels dus.
Tafelt u liever langer? Geen probleem, dat kan vanaf 19u, tot sluitingstijd.
Onze bovenverdieping is tot nader order gesloten.
Om het voor iedereen -akoestisch- aangenaam te houden, kan u online reserveren tot maximum 10 personen. Vanaf 8 tot 10 personen kan u op het moment zelf à la carte bestellen, met een beperking van maximum 3 verschillende hoofdgerechten, dit om u de juiste service en kwaliteit te kunnen garanderen.
Is uw gezelschap groter dan 10 personen? Neem dan tijdig (!) contact met ons op via info@gempemolen.be om samen te kijken wat mogelijk is.
'snel lunchke' op donderdag en vrijdag
SNEL LUNCHKE (28,80 pp)
Elke donderdag- en vrijdagmiddag (tussen 12u en 13u)
28,80 pp
Hoofdgerecht + verwenkoffie
13-14 november:
Op vel gebakken kabeljauw, spinaziepuree en mosterdhollandaise met bieslook
of
Licht gepekelde lomo 'cross & blackwell', gestoofde prinsessenboontjes, gratin met eekhoorntjesbrood
We behouden ons het recht voor deze gerechten te veranderen volgens aanbod
Hoofdgerechten
Vlees op de houtskoolgrill, zorgvuldig voor u geselecteerd
Elke donderdag: "den dag van den entrecôte"!
Entrecôte 'Black Angus' op onze houtskoolgrill
inclusief verse handgesneden frietjes en sausje naar keuze
stuntprijs 28,5 ipv 36,3 pp
OPGELET: ENTRECÔTE- STUNT ENKEL OP RESERVATIE!
Exclusief
Jersey à l'os 21 d gerijpt (porterhouse cut) 49,4
500-550 g
Een côte à l’os per persoon zal u niet snel vinden op een restaurantkaart, laat staan van dit Jersey runderras. Op het been gegrild, voor u getrancheerd op het bord. (netto +350g)
Not to share.
Het vlees van de Jersey koe is een echt uniek product qua smaak en structuur. Anders dan de anderen. De Jerseykoeien zijn een pak kleiner dan andere koeien, het is een puur melkras afkomstig van het kanaaleiland jersey. Het vlees heeft een mooie marmering en een spefifieke smaak.
Filet pur / Lady filet pur 41,2 / 39,9
Europees, graangevoederd, +/- 250 g of +/- 200g
Een supermalse steak, afkomstig van het achterste deel van de lende van een rund. Typisch is de fijne structuur en de afwezigheid van vet. Ook 'ossenhaas' genoemd.
Ribeye Holstein 41,5
rood geserveerd, +/- 330 g
Een ribeye is eigenlijk ook een entrecôte, maar mooi doorspekt met een heel krachtige ronde smaak. De Holstein koe is er één die veel melk geeft en krijgt daardoor een subliem mooi en romig vlees, rijk aan vet dat smelt in de mond.
Black Angus entrecôte 36,1
rood geserveerd +/- 300 g
Grasgevoederd. Dit is een mooi stukje kwaliteitsvlees met een aangename volle smaak en een fijne structuur
Bovenstaande gerechten worden geserveerd inclusief
- saus naar keuze (peperroom, champignonroom of truffelboter)
- een mergpijpje uit de oven
- een portie handgesneden frietjes met mosterdmayo
Graag een slaatje erbij? supl 4 euro
Uit respect voor de kwaliteit van ons vlees grillen wij eerder bleu-saignant. Bij de filet pur kan u eventueel een bakwijze kiezen.
En ook
Suprème van parelhoen 30,7
Met jagersaus, romanesco, knolselderzalf, witloofslaatje met appel en verse kroketjes
Stoofpotje van hert 31,2
Met peertje 'Gieser Wildeman', knolselderzalf, spruitjes met spek en verse kroketjes
Rundsstoofvlees 29,8
Endvogel (schouderstuk van het rund), gemaakt met bruine Tongerlo en Lubbeekse mosterd. Geserveerd met verse handgesneden frietjes en mosterdmayo
Risotto al salsiccia 30,3
Risotto met gehakt van Toscaanse venkelworst (salsiccia), champignons, oesterzwam, pecorino, rozemarijn en salie.
Sliptongskes (2 st) 34,1
Botersausje met peterselie (apart geserveerd), slaatje, verse handgesneden frietjes en mosterdmayo
Op vel gebakken kabeljauw 33,8
Spinaziepuree, mosterdhollandaise 'De Ster' met bieslook
Gegratineerd en goed gevuld vispannetje 32
Vers gemaakt, met puree (op = op!)
Versgemaakte vol-au-vent 29,1
kwaliteitskip 'La Belle Flamande'. Geserveerd met verse handgesneden frietjes en mosterdmayo.
Pasta 'cacio e pepe' 29,4 (veggie)
Traditionele Italiaanse bereiding (Rome en Lazio) met gekneusde zwarte peper en pecorino romano. In dit geval met tagliatelle met tomaat, rucola, pijnboompitten en zongedroogde tomaat.
Chili sin carne 29,6 (vegan)
Mett kikkererwt, vegan zure room, guacamole en aardappelrösti
Extra handgesneden frietjes (bij een hoofdgerecht) + 4
vanaf 8 personen 3 verschillende gerechten per tafel
Kindergerechten
Wiebe's ballekes in tomatensaus 18,1
met verse handgesneden frietjes en zelfgemaakte mayo (of ketchup, dat kan ook)
Gegrilde kipfilet 18,9
met appelmoes zonder stukjes, verse handgesneden frietjes en zelfgemaakte mayo
Visvingers 17,8
met slaatje, tartaarsausje en verse frietjes
Croque monsieur 16,8
wit of bruin, met slaatje en ketchup natuurlijk
Garnaalkroketje (Vanzegbroeck) 1 of 2 stuks 17,9 / 19,7
met slaatje en verse frietjes
extra bord om mee te eten +4
Kleine Gempesmullers krijgen een gratis raketijsje als ze flink gegeten hebben...
Dessert
Heerlijke sabayon (per 2 personen) 14 pp
met Marsala-wijn en bol vanille-ijs
Dame Blanche 12,5
2 bollen - vegan mogelijk
Moelleux van chocolade 14,1
met bol vanille-ijs
Café Glacé op z'n Gemps 12,5
huisgemaakte mokka-ijs met speculaascrumble, straf koffieke dabei
Het lievelingskremmeke van den Hans 13,6
Echt pistache-ijs (niet van die fluo-brol) met witte chocoladesaus en slagroom
Crème brûlée 11,5
vanille
Tarte Tatin 14
Met bol vanille-ijs
Mousse van witte chocolade met Grand Marnier 13
crumble van yoghurt en rode vruchten
Irish of French Coffee 10
met handgeklopte (ongesuikerde) room
Drankenkaart
Apero
Alcoholvrij
Jeanineke': 9,5
Natuurzuiver appelsap van Vanhellemont uit Meensel-Kiezegem, schuim van braambes en dragon
Gin Nordès 0% & Tonic: 11,7
Crodino Biondo-tonic: 10
Coupe Champagne Brut: 12,5
Kirr Royal (Champagne): 13
Champagne fles: 62
Nen Elias: 9,9
Vermouth white reserva, tonic, schuim van gin en limoen
Een Remi-Kamieleke: 10,8
Witte porto 'Kopke', tonic, schuim van gin en limoen
Picon Copain: 10,3
Gin & Tonic (Henrick's of Nordès): 13
Lynchburg lemonade: 11,7
Frisse cocktail met Jack Daniels, Cointreau en citroenlimonade
Cuba Libre: 12
Pinapple rum, Pepsi Max en limoen
Porto Kopke: 9,1
White of tawny
Martini wit: 9,5
Campari: 9,5
Pastis Henri Bardouin Grand Cru: 10,1
Pineau: 9,5
Frisdrank
Pepsi / Pepsi zero: 3,8
Val plat / Val bruis: 3,8
Val plat 0,5L / Val bruis 0,5L: 7,6
Val orange zero / lime / bitter lemon / iced tea / tonic / agrumes: 3,8
Looza sinaas:4
Natuurzuiver appelsap Vanhellemont: 4
Eskimo (sinaas+tonic): 7,6
Bieren
Gempebier van 't vat 33 cl
Blond (pils 5,2%): 4,5
Donker (7%): 4,9
Alcohol-arm/vrij
Primus 0,4%: 3,6
Primus 2,6%: 3,6
Flandrien 0,0% Super 8: (alcoholvrij) 4,7
Rouge 0,0% Super 8: (alcoholvrij) 4,7
Blanche Super 8: 4,7
Flandrien Super 8: 4,7
Tongerlo blond: 4,7
Tongerlo bruin: 4,7
Tongerlo tripel: 5
Keizer Karel goudblond: 4,7
Keizer Karel rood: 4,7
Keizer Karel ommegang: 4,7
Koffie en thee
Koffie / deca / mokka: 4
Cappuccino melkschuim / slagroom: 4,5
Irish / French / Italian / Spanish Coffee: 10
Thee earl grey: 4
Thee groen: 4
Thee rooibos: 4
Thee Kurkuma-gember-citroengras: 4
Thee kamille: 4
Verse muntthee: 4
Latte macchiato 5,7
Latte macchiato met een smaakje 6
Hazelnoot of caramel
Matcha Latte 6
Met groene thee
Vanilla chai latte 6
Zwarte thee, vanille en Oosterse kruiden
Cacao latte zoet 6
32% cacao
Dark cacao latte 6,3
bitter, 64% cacao
Digestief
Joppeke (huisdigestief): 9
Cognac Martell VS: 11,5
Calvados Château du Breuil Fine Calvados: 10,2
Liquor 43: 9,1
Cointreau: 9,7
Disaronno: 9
Baileys: 9,2
Single Malt Scotch Ardbeg 10y: 12
Single Malt Scotch Dalmore 12y: 12,1
Single Malt Schotch Macallan 12y: 15,3
Pineapple rum: 10
Sambuca: 10
Limoncello: 9
Wijnen
We hebben telkens 4 witte wijnen, 1 rosé en 3 rode wijnen op de kaart.
Elke wijn kan steeds per glas, per karaf (50cl) of per fles kunnen worden besteld!
wit
Massai, Viognier, West-Kaap, Zuid Afrika 6,2 / 20,7 / 31
Witte wijn met complex smaakpatroon van zachte citrustoetsen, een subtiele mineraliteit.
Mâcon-Village, Chardonnay, Jacques Dépagneux, Bourgogne, Frankrijk 7,5 / 25 / 37,5
Een verfijnde, rijke chardonnay afkomstig van oude stokken (vieilles vignes) uit het zuiden van de Bourgogne. De wijn heeft een mooie balans tussen zuren en het ronde van een chardonnay uit deze regio.
Sancerre Domaine Roger Neveu, Sauvignon Blanc, A.C. Loire, Frankrijk 8,2 / 27,3 / 41
Droge witte wijn met een discrete aanzet, bijzonder fris in de mond, mooie mineralen, levendig en fris.
Appalina Sauvignon Blanc (0% alcohol) 6 / 20 / 30
Witte alcoholvrije wijn (zoet toetsje!). Expressieve neus met aroma's van ananas, witte bloemen en minerale tonen. Mooie balans in de mond met toetsen van citroen en pompelmoes.
rosé
Gris de Gris, Domaine Saint-Paul Grenache, Cinsault, Pays d'Oc, Frankrijk 7 / 23,3 / 35
Roséwijn gemaakt van grenache en cinsault. Lichte kleur (gris), knapperig in de mond, aangenaam droog, stevig en aromatisch met een mooie afdronk. Aanradertje voor de rosé-liefhebber!
rood
Duca di Saragnano, legermente appasite Sicilië, Italië 7,2 / 24 / 35
Vlotte zachte volle fruitige rode wijn gemaakt van cabernet sauvigon, merlot en sangiovese met een heerlijke fluweelachtige afdronk. Een wijn met weinig taninnes.
Rodela Reserva, Tempranillo en Cabernet Sauvignon, La Mancha, Spanje 7,5 / 25/ 37,5
Stevige complexe kersenrode Spanjaard, vol, met toch wel wat taninnes. Ideaal bij onze grillgerechten. Minstens 3 jaar rijping, waarvan minstens 1 jaar op oude Franse eik (=reserva)
Barbera d'Alba, Roberto Sarotto, D.O.C. Briccomacchia, Piemonte, Italië 8,4 / 28 / 42,1
Elegante en goed uitgebalanceerde rode wijn met een geweldige body en een lange afdronk.
Onze prijzen
Prijssetting en ruimte voor kortingen
Wij onderzoeken de markt en de prijzen van onze leveranciers op de voet.
Onze prijzen zijn inclusief:
de schommelende energiekosten, de nasleep van de corona-hetse, de klimaatwijzigingen, de spanningen in het Midden-Oosten, de oorlog in Oekraïne en de daardoor opnieuw uit de pan swingende prijzen + BTW, RSZ, de overdreven taksen op muziek in de zaak, Jaarlijkse vakantie, eindejaarspremie, gewaarborgd maand- en weekloon, onroerende voorheffing, onderhoudskosten gebouwen, onderhoudskosten domein, vervoerskosten, pensioen voor zelfstandigen, aanvullend pensioen voor zelfstandigen, brandverzekering, verzekering arbeidsongevallen, verzekering storm-, hagel- en waterschade, verzekering voor zelfstandigen, verzekering glasbraak, verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, verzekering winstderving, verbruik van water, gas, elektriciteit, algemene mileubelasting, bijdrage hernieuwbare energie, bijdrage warmte-krachtkoppeling, distributiekosten, federale bijdrage, bijdrage voor de gemeente, gemeentetaks op ons uithangbord, brandstof, telefoon, internet, installatie gratis wifi, maandelijks abonnement voor brandmeldcentrale en alarmcentrale, lidmaatschap beroepsverenigingen, lidmaatschap handelsverbonden, donaties aan sportverenigingen en clubs, advertentie- en reclamekosten, onderhoudskosten, inkoop grondstoffen en bijhorigheden, herstellingskosten, aankopen glas- en vaatservies, wasserijkosten, moderniseringskosten, inrichtingskosten, lonen, geneeskundig onderzoek personeel, onderhoud motoren, vegen schoorsteen, jaarlijkse keuring chauffageketel, jaarlijkse keuring dampkap, verzekering BA onderaanneming, bijdragen bestaanszekerheid, bijdragen sluiting ondernemingen, heffing van het Vlaams Gewest ter bescherming van de oppervlakte wateren tegen verontreiniging, aanvullende crisisbijdrage, containerkosten, afvalverwerking, lediging en afvoerkosten vetput, administratiekosten, inkomstenbelasting, herziening inkomstenbelasting, boekhouderskosten, publiciteitskosten, verzekering objectieve aansprakelijkheid, beheersbijdragen sociaal secretariaat, ECO-cheques, aankoop geregistreerde kassa, aankoop blackbox, opleidingen, handelshuur, nalatigheidsintresten, maandelijkse bijdrage elektronische betalingen, website hostingskosten, domeinnaamkosten, en... ons salaris en dat van ons hardwerkend team om U bestendig en beter te bedienen.
Bijgevolg is er geen ruimte voor kortingen en heel weinig ruimte voor andere commerciële tegemoetkomingen.
Dankuwel voor het begrip