Wij werken met een middag- en avondservice in de keuken
De zaak blijft doorlopend open, maar tussen 14u en 17u werken we met een namiddagkaart waarop naast een heel aantal tapas ook een 6-tal hoofdgerechten blijven staan voor de namiddag-eters en uiteraard de desserten als tearoomgerechten.
De gerechten van de 'eetkaart' worden geserveerd van 12u tot 14u en van 17 tot 20u30 (op zondag tot 20u00)
Voor groepen van 8 tot 14 personen vragen we om de keuze te beperken tot maximum 3 verschillende hoofdgerechten, dit om u de juiste SERVICE en kwaliteit te kunnen garanderen.
Is uw gezelschap groter dan 14 personen? Neem dan contact met ons op via info@gempemolen.be om samen een menukeuze vooraf te bespreken.
Op de houtskoolgrill: rundsvlees, zorgvuldig voor u geselecteerd
Filet pur 36,9
Europees, graangevoederd, +/- 250 g
Een supermalse steak, afkomstig van het achterste deel van de lende van een rund. Typisch is de fijne structuur en de afwezigheid van vet. Ook 'ossenhaas' genoemd.
Entrecôte 'Ternera Gallega' 39,4
rosé geserveerd, 21 d gerijpt, +/- 300 g
Dit is kalfsvlees! Carne Ternera Gallega. Jaarlijks wordt slechts 500 ton van dit uitzonderlijke kalfsvlees geproduceerd. Deze kalveren van de Rubia Gallega koe krijgen een absolute voorkeursbehandeling. Ze blijven altijd bij hun moeder en lopen vrij rond op de uitgebreide zilte vlaktes van Gallicië.
Ribeye Holstein 34,9
rood geserveerd, +/- 330 g
Een ribeye is eigenlijk ook een entrecôte, maar mooi doorspekt met een heel krachtige ronde smaak. De Holstein koe is er één die veel melk geeft en krijgt daardoor een subliem mooi en romig vlees, rijk aan vet dat smelt in de mond.
Bife de tira 'Urugay Angus' 32,2
rood geserveerd, +/- 280 g
De Bife de tira is een snit uit de dunne lende. Vergelijkbaar met een hele entrecôte, maar dan over de lengte gesneden. Deze snit is enorm populair in Zuid-Amerika en zorgt ervoor dat er perfect tegen de draad in gesneden kan worden na bereiding. Afkomstig van Angus runderen van de Uruguayaanse vlaktes.
Steak Aberdeen Angus (of ladies steak) 29,9 / 28,9
+/- 250 g (Ladies steak: -190g)
De Aberdeen 'Black' Angus is zowat het bekendste koeienras ter wereld, met oorsprong in Schotland. Het vlees is lichtjes vetdooraderd en iets steviger van structuur dan de Franse koeienrassen.
Rundsbavette 'Ierse Angus' 30,7
rood geserveerd, +/- 250 g
De bavette is 'mager werkvlees' dat veel beweging heeft gehad. Afkomstig van een goed vleesrund is het een fantastische smaakvolle steak, dun, met lange vezels en rood geserveerd. Aanrader met sjalotsaus!
Bovenstaande gerechten worden geserveerd met saus naar keuze, een mergpijpje en een portie frietjes met zelfgemaakte mosterdmayo of een aardappel in de schil met zure room.
Graag een slaatje erbij? supl 4 euro
Uit respect voor de kwaliteit van ons vlees grillen wij eerder bleu-saignant. Bij de steak Aberdeen Angus en de filet pur kan u eventueel een bakwijze kiezen.
sauzen: peperroom, champignonroom, sjalotsaus of truffelboter)
En ook
Slibtongskes 'van de molenaar' * 31,7
botersaus met peterselie
Zeebaarsfilet * 32,9
kappertjesbotersaus, brunoise van tomaat, courgette en limoen
Rundsstoofvlees * 28,7
Endvogel (schouderstuk van het rund), gemaakt met bruine Tongerlo en Lubbeekse mosterd
Versgemaakte vol-au-vent * 27,9
kwaliteitskip 'La Belle Flamande'
Ravioloni 'ai funghi porcini e tartufo' 28,4
jagersausje en parmezaan (vegetarisch mogelijk)
Chili con pollo y guacamole 28,9
aardappel in de schil met zure room
Flammenkuche 25,4
gerecht uit de Elzas. Dunne brooddeegbodem met zure room, ui, tomaat,
reepjes kwaliteitskip 'La Belle Flamande', oregano en kaas
Stoverij van gemarineerde soja 31,1
plant-aardig gebakken frietjes
* portie frietjes en mosterdmayo of aardappel in de schil inbegrepen
vanaf 8 personen 3 verschillende gerechten per tafel
Chicken chunks 15,8
met appelmoes en verse frietjes
Visvingers 15,8
met tartaarsausje en verse frietjes
1 kaaskroketje 15,8
met verse frietjes
extra kaaskroketje + 4
extra bord om mee te eten + 3
Kleine Gempesmullers krijgen een gratis raketijsje als ze flink gegeten hebben...
Heerlijke sabayon (per 2 personen) 12,5 pp
met Marsala-wijn en bol vanille-ijs
Dame Blanche 12
2 bollen - vegan mogelijk
Bladerdeeggebakje met appel 13,2
met bol zelfgemaakt speculaas-ijs
Moelleux van chocolade 14,1
met bol vanille-ijs
Limoncello tiramisu 12
met limoenzeste
Crème brûlée 10
vanille
Rijstpap 10,4
lauw geserveerd, met kinnekessuiker
Carré amandel-dadel-cashew (vegan) 11,3
met framboos en passievrucht
Irish Coffee 10
met handgeklopte (ongesuikerde) room
Wijn per glas of per karaf (50 cl)
wit
Massai Viognier, Zuid Afrika 5,5 / 13,8
Duca di Saragnano Chardonnay, Sicilië, Italië 7 / 17,4
rosé (gris de gris)
Domaine Saint-Paul Grenache, Cinsault, Pays d'Oc, Frankrijk 7 / 17,4
rood
La Petite Barde Merlot, Montagne Saint-Emilion, Frankrijk 6,3 / 16,5
Duca di Saragnano Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Sicilië, Italië 7,2 / 17,8
Witte wijn per fles
Massai Viognier, Zuid Afrika 24,6
Duca di Saragnano Chardonnay, Sicilië, Italië 26,1
Sancerre 'Roger Neveu', Sauvignon Blanc, Loire, Frankrijk 30,7
Chablis 'Jacques Dépagneux', Chardonnay, Bourgogne, Frankrijk 35,4
Domaine Saint-Paul, Viognier, Marsanne, Pays d'Oc, Frankrijk 27,3
Vitti Verdeca, Verdecca, Puglië, Italië 28,6
Rosé wijn per fles
Domaine Saint-Paul 'Gris de Gris', Grenache, Cinsault, Pays d'Oc, Frankrijk 27,3
La Grande Barde, Merlot, Cabernet Sauvignon, Bordeaux, Frankrijk 28
Rode wijn per fles
La Petite Barde, Merlot, Montagne Saint-Emilion, Frankrijk 25,7
Duca di Saragnano Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Sicilië, Italië 27,2
770 Miles, Zinfandel, Californië, USA 26,8
Château Corconnac, Cabernet Sauvignon, Merlot, AC Haut-Médoc, Frankrijk 31,6
Margaux 'La Dame d'Angludet', Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc & Merlot, Frankrijk 42,7
Pomerol 'Les Colombiers', Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, AC Pomerol, Frankrijk 39,4
door op elke fles wijn dezelfde vaste marge te tellen kunnen we mooie wijnen aanbieden aan meer dan eerlijke prijzen
Frisdrank
Pepsi / Pepsi max: 3,5
Val plat / Val bruis: 3,5
Val plat 0,5L / Val bruis 0,5L: 7
Val orange zero / lime / bitter lemon / iced tea / tonic / agrumes: 3,5
Looza sinaas / ace / appelkers / pompelmoes: 3,5
Natuurzuiver appelsap Vanhellemont: 3,6
Cécémel: 3,5
Eskimo (sinaas+tonic):7
Pomton (pompelmoes+tonic):7
Bieren
Gempebier van 't vat: 4,2
Star light: 3,6
Export Super 8: 3,8
Blanche Super 8: 3,8
Flandrien Super 8: 4,1
Tongerlo blond: 4,1
Tongerlo bruin: 4,2
Tongerlo tripel: 4,6
Keizer Karel goudblond: 4,2
Keizer Karel rood: 4,2
Keizer Karel ommegang: 4,3
Warme dranken
Koffie / deca / mokka: 3,5
Cappuccino melkschuim / slagroom: 4,4
Warme cécémel / met slagroom: 4 / 5
Latte macchiato: 5,5
Macchiato hazelnoot / speculoos / caramel: 6
Irish / French / Italian / Spanish Coffee: 10
Thee earl grey: 4
Thee groen: 4
Thee opa's fruittuin: 4
Thee kamille: 4
Afternoon tapas
Charcuterieplank (vanaf 2 pers) 17,6 pp
Varkensprocureur, coppa de boeuf, Simmental kogel 'bresaola style', prosciutto di Parma al tartufo, salami finocchiona, Baskische Txistorra
supl proevertje Wagyu Picanha: +12,5 per 30 g
Tortillachips (voor 2 à 3 personen) 17,9
Cheddar, jalapeno, tomatensalsa, zure room, guacamole
Coppa de boeuf 12,6
Licht gepekeld, 18 maanden gedroogd
Simmental kogel 'bresaola style' 12,5
60 d luchtgedroogd, gezouten
Carpaccio Wagyu picanha 14,4
Kansoushita Hamu, dry aged
Mergpijpjes 12,8
Uit de oven
Prosciutto di Parma al tartufo 11,8
18 maanden gerijpte Parmaham met truffel
Maiale tonnato 11,7
traag gegaarde varkensprocureur, tonijnmayo
Spaanse chorizo-kroketjes 12,1
Smoky chipotle dip, 4 st
Txistorra 11,7
Baskische gekruide worst, licht gebakken
Salami finocchiona 11,4
Toscaanse venkelsalami
Hollandse bitterballen 11,4
Met Lubbeekse mosterd 'De Ster'
Gaujonettes van scholfilet 12,6
Met frisse remoulade
Echte kibbeling 12,4
Kabeljauw, met frisse remoulade
Empanadillas con guacamole 13,4
Gevuld met groentjes en massala curry (vegan)
Kroketjes van bospaddenstoel 12,5
4 st (vegan)
Namiddag hoofdgerechten
Garnaalkroketjes 27,8
Van Vanzegbroeck, met slaatje en verse frietjes
Rundsstoofvlees 28,7
gemaakt met donkere Tongerlo en Lubbeekse mosterd, met slaatje en frietjes
Kaaskroketjes 26,3
Huisgemaakt, met slaatje en verse frietjes (vegan mogelijk)$
Versgemaakte vol-au-vent 27,9
met verse frietjes
Ravioloni 'ai funghi porcini e tartufo' 28,4
jagersausje en parmezaan (veggie mogelijk)
Waldkorn croque 15,9
met slaatje
Flammenkuche 25,4
Dunne brooddeegbodem met zure room, ui, tomaat, reepjes kip, oregano en kaas
Chili con pollo y guacamole 28,9
met aardappel in de schil met zure room
Tearoom
Dame Blanche (2 bollen)
vegan mogelijk (12)
Bladerdeeggebakje met appel
en bol home made speculaas-ijs (13,2)
Limoncello tiramisu
met limoenzeste (12)
Moelleux van chocolade
met bol vanille-ijs (14,1)
Rijstpap
lauw geserveerd, met kinnekessuiker (10,4)
Crème Brûlée
vanille (10)
Pannenkoeken (8,5)
suiker, siroop, ... +1,5 / bol ijs +2,8
Iedereen kan op het moment zelf, én voor zichzelf een keuze maken uit onze eetkaart of kiezen uit de suggesties
Iedereen kan op het moment zelf, én voor zichzelf een keuze maken uit onze eetkaart of kiezen uit de suggesties, maar we vragen wel om maximaal 3 verschillende hoofdgerechten te bestellen.
Onze prijzen zijn inclusief:
de verhoogde energiekosten sinds 2022, de corona-hetse en de oorlog in Oekraïne en de daardoor opnieuw uit de pan swingende prijzen + BTW, RSZ, Sabam, Jaarlijkse vakantie, eindejaarspremie, gewaarborgd maand- en weekloon, onroerende voorheffing, onderhoudskosten gebouwen, onderhoudskosten domein, vervoerskosten, pensioen voor zelfstandigen, aanvullend pensioen voor zelfstandigen, brandverzekering, verzekering arbeidsongevallen, verzekering storm-, hagel- en waterschade, verzekering voor zelfstandigen, verzekering glasbraak, verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, verzekering winstderving, verbruik van water, gas, elektriciteit, algemene mileubelasting, bijdrage hernieuwbare energie, bijdrage warmte-krachtkoppeling, distributiekosten, federale bijdrage, bijdrage voor de gemeente, brandstof, telefoon, internet, installatie gratis wifi, lidmaatschap beroepsverenigingen, lidmaatschap handelsverbonden, donaties aan sportverenigingen en clubs, advertentie- en reclamekosten, onderhoudskosten, inkoop grondstoffen en bijhorigheden, herstellingskosten, aankopen glas- en vaatservies, wasserijkosten, moderniseringskosten, inrichtingskosten, lonen, geneeskundig onderzoek personeel (inclusief extra's en flexijobbers), taks op reclameborden, onderhoud motoren, vegen schoorsteen, jaarlijkse keuring chauffageketel, jaarlijkse keuring dampkap, verzekering BA onderaanneming, bijdragen bestaanszekerheid, bijdragen sluiting ondernemingen, heffing van het Vlaams Gewest ter bescherming van de oppervlakte wateren tegen verontreiniging, aanvullende crisisbijdrage, billijke taks op muziek, containerkosten, administratiekosten, inkomstenbelasting, herziening inkomstenbelasting, boekhouderskosten, publiciteitskosten, verzekering objectieve aansprakelijkheid, beheersbijdragen sociaal secretariaat, ECO-cheques, aankoop geregistreerde kassa, aankoop blackbox, opleidingen, handelshuur, nalatigheidsintresten, maandelijkse bijdrage elektronische betalingen, website hostingskosten, domeinnaamkosten, en... ons salaris om U bestendig en beter te bedienen.
Bijgevolg is er geen ruimte voor kortingen en heel weinig ruimte voor andere commerciële tegemoetkomingen.
Dankuwel voor het begrip
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
x