Bavette / runderbavette

Bavette / runderbavette

Bavet, ook bekend als flanksteak of vinkelap, zit bij de buik van het rund, tussen de borst en de lies.

Het stuk vlees is uiterst geschikt om te grillen. Het stuk vlees heeft een grove draad 

Bavette als steak eten komt oorspronkelijk uit Frankrijk, waar meerdere delen met een grove draad als steak worden gegeten. Het is een lang, plat en grof draad stuk vlees dat afkomstig is van de zijkant van de buikwand van het rund. Het wordt vaak gezien als een “vergeten” stuk vlees, maar is inmiddels weer populair bij liefhebbers van BBQ en grillen.

Welk rund?

Bavette kan afkomstig zijn van verschillende runderrassen, maar het meest voorkomende ras is het (Black) Angus rund. Dit ras staat bekend om de hoge kwaliteit van het vlees en heeft een uitstekende marmering. 

Andere rassen die gebruikt worden voor bavette zijn onder andere het Blond d’Aquitaine en het Hereford rund. 

Smaak

Bavette heeft een volle, intense smaak en een stevige textuur. 

Het vlees heeft een grove structuur en een uitgesproken draad. Het is van nature vrij mager, maar zeker graangevoerde rassen hebben een goede marmering waardoor het vlees sappig blijft tijdens het grillen. 

Door het vlees op de juiste manier te bereiden, wordt de smaak nog intenser en het vlees nog malser.

Contact

Gempstraat 56 3390 Sint-Joris-winge info@gempemolen.be 016 48 73 07

Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x
a