Bresaola

Bresaola

Heb je wel eens carpaccio van bresaola op een menukaart zien staan? Dit is iets heel anders dan de standaard carpaccio, maar wat is bresaola nu precies?

Noord-Italiƫ

Bresaola is een Noord-Italiaanse specialiteit van gezouten vlees dat maandenlang wordt gedroogd, waardoor het een enorm rijke smaak krijgt. 

De manier van zouten en drogen is gelijk aan die van salami, maar bij bresaola wordt in plaats van gekruid gehakt een heel stuk vlees gebruikt.

Bresaola wordt van magere stukken rundvlees gemaakt, vaak de ossenhaas of runderlende. 

Je zou denken dat het magere vlees na drogen misschien taai wordt, maar bresaola blijft juist heerlijk mals. Dat komt omdat het klimaat in Noord-Italie koeler is en de lucht niet gortdroog, daardoor droogt het vlees langzamer en wordt het niet te hard.

Om het vlees op smaak te brengen worden vaak ook specerijen toegevoegd zoals jeneverbessen, kaneel en nootmuskaat. Die aardse smaken passen perfect bij het gedroogde vlees.




Contact

Gempstraat 56 3390 Sint-Joris-winge info@gempemolen.be 016 48 73 07

Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x
a