Brunoise

Brunoise

Brunoise snijden betekent niets anders dan 'in blokjes snijden'. 

De officiële afmeting van brunoise is 0,5 centimeter bij 0,5 centimeter bij 0,5 centimeter. 

Je kan eigenlijk alle stevige groente en fruit brunoise snijden. 

Het is een mooie manier van presenteren, maar ook de structuur verandert.

Wat is het verschil tussen 'bruinoise' en 'julienne'?

‘Brunoise’ en ‘julienne’ zijn snijwijzes van groenten. 

De term ‘julienne’ verwijst naar (flinter)dunne sliertjes of reepjes. 

Lees je ‘brunoise’, dan gaat het over kleine blokjes. 

Groenten in julienne of brunoise snijden vraagt een beetje oefening. 

Gebruik altijd een vlijmscherp mes en kijk uit dat je niet in je vingers snijdt. De vingers die de ingrediënten vasthouden, zet je best als een klauw op de plakjes groente.

Contact

Gempstraat 56 3390 Sint-Joris-winge info@gempemolen.be 016 48 73 07

Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x
a