Chorizo

Chorizo

Het basisingrediënt om chorizo te bereiden zoals jij het lekker vindt, is varkensvlees. 

De chorizo is gemaakt met kwaliteitsvlees. Om consistentie aan het eindproduct te geven, kiezen producenten de beste plakjes varkensham. Mager vlees is vooral favoriet om het voedsel mals te maken en een unieke smaak te garanderen. Spek wordt toegevoegd om vet toe te voegen aan de bereiding.

De kwaliteit van het gebruikte vlees heeft invloed op die van de chorizo. Varkens moeten in goede omstandigheden worden grootgebracht. De plakjes die bij de bereiding worden gebruikt, zijn afkomstig van dieren die volgens Europese normen zijn grootgebracht.

Paprika

Paprika of “pimenton” is ook belangrijk bij de bereiding van chorizo. Zonder deze paprikavariant zou chorizo niet zo lekker zijn. De paprika sublimeert de kleur van de chorizo door deze te kleuren met roest dat neigt naar rood.

Het versterkt de smaak van het product door een pittige smaak in de mond te geven. 

Het gebruik van paprika geeft een aromatisch tintje aan de chorizo. Deze specerij heeft de bijzonderheid om kruidigheid te geven zonder een gevoel van veel te hete peper te geven bij het proeven.

Zout

Het zout dat in het chorizorecept wordt gebruikt, brengt de smaaktonen van het eten naar voren en bevestigt de smaak ervan. Het speelt een doorslaggevende rol in het behoud van deze charcuterie. Door het zouten blijft de chorizo enkele maanden goed.

Zout werkt als een droogmiddel. 

Het vermindert de activiteit van water, wat het mogelijk maakt om de proliferatie van micro-organismen te annuleren en het effect van enzymen te remmen. De bacteriën die de fermentatie bevorderen worden dan bestreden, wat de houdbaarheid van de chorizo ten goede komt. 

Pittige smaak

Peper, knoflook, oregano of laurier worden gebruikt om de pittige smaak van chorizo en zijn aroma's te versterken.



Contact

Gempstraat 56 3390 Sint-Joris-winge info@gempemolen.be 016 48 73 07

Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x
a