Coppa de boeuf

Coppa of Capocollo is een traditionele Italiaanse en Corsicaanse gedroogde vleeswaar, gemaakt van varkensvlees.

Een malse rauwe ham, gemaakt van de procureur, een spier die zich bevindt tussen ‘capo’ (kop) en ‘collo’ (nek) van het varken. Coppa wordt volgens authentiek regionaal Italiaans recept gezouten, gekruid en dan gerijpt (gedroogd). Dat geeft een exclusieve ham met een geheel eigen smaak.

Vrij bekend is de Coppa di Parma, uit de Italiaanse Parmaregio. Deze ham wordt al eeuwen gemaakt en is DOP (Denominazione di Origine Protetta) gecertificeerd. De naam is beschermd: alleen hammen die in deze regio gemaakt worden, mogen zo heten. Uit de regio Emilla Romagna komt de Coppa Piacenza (DOP), waarvoor hetzelfde geldt.

Coppa de boeuf

In dit geval wordt onze coppa de boeuf gemaakt van rundsvlees in plaat van varkensvlees.

De rundernek wordt langzaam gerijpt. We gaan we net zoals bij het traditionele coppa-recept de coppa langzaam zouten en drogen. Dit zorgt voor een unieke smaak van noot, boter en gerijpt vlees

Contact

Gempstraat 56 3390 Sint-Joris-winge info@gempemolen.be 016 48 73 07

Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x
a