Limoncello

Limoncello

Je kent de flessen met het gele drankje vast wel en hebt het waarschijnlijk ook weleens gedronken, maar wat is limoncello eigenlijk? 

Limoncello is een Italiaanse drank met alcohol, het percentage ligt vaak tussen de 25 en 36 procent. Zoals de naam je al doet vermoeden, het drankje wordt gemaakt van (biologische) citroenen.

De likeur wordt voornamelijk gemaakt van citroenschillen, gemengd met alcohol en suiker. O

orspronkelijk komt de likeur uit het zuiden van Italiƫ, rond de golf van Napels, langs de Amalfikust en het eiland Capri. Traditioneel gezien maak je het met biologische citroenen uit de omgeving van Sorrento.

Smaak

Als je het weleens gedronken hebt herken je de smaak direct. Vaak drink je de likeur ijskoud. 

De smaak is het best te omschrijven als fris, zuur en ontzettend zoet. Het zijn pure smaken, er komen over het algemeen namelijk geen smaakversterkers of chemische toevoegingen aan te pas. Des te meer reden om goede, biologische citroenen te gebruiken die vol van smaak zijn.


Contact

Gempstraat 56 3390 Sint-Joris-winge info@gempemolen.be 016 48 73 07

Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x
a