Picanha

De Picanha is een mals stuk rundsvlees in de vorm van een driehoek, met een roomwitte vetlaag er bovenop.

Het woord Picanha komt het Braziliaans en dit stukje van het rund wordt daar erg veel gegeten. Het vlees is afkomstig van het staartstuk, een deel van het rund dat weinig in beweging is en daardoor zo mals als boter.

Opgelet: in onze contreien werd het staartstuk altijd uitgesneden zonder de rand vet er op. De populariteit van de picanha bij vb barbeques is zo toegenomen dat men dit staartstuk tegenwoordig ook steeds uitsnijdt met de laag vet erbij.

Opgelet: niet alle picanha is even mals. Als de picanha afkomstig is van een vetter ras (bijvoorbeeld een Angus) dan is het vlees automatisch malser. Hoe meer marmering, hoe malser het vlees.

Het is een relatief mager stukje vlees en heeft van nature niet super veel smaak. Daarom is het dan ook belangrijk dat je het vetrandje aan de picanha laat zitten. De combinatie van mager vlees en vet zorgt voor een ware smaaksensatie.

Prijstechnisch wordt het onderscheid in verschillende soorten picanha vaak gemaakt tussen 'grainfed' en 'grassfed'.

Grainfed is over het algemeen wat hoogwaardiger vlees. Dit komt omdat de dieren daarbij de laatste honderd dagen graan gevoederd krijgen. 

Graangevoederd vlees is daardoor altijd malser en smaakvoller.

Contact

Gempstraat 56 3390 Sint-Joris-winge info@gempemolen.be 016 48 73 07

Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x
a