Ribeye

Ribeye

De naam verraad het al: een ribeye steak is afkomstig van de ribben van een koe. Dit zit aan de voorkant van de rug, tussen de lende en de schouder. De ribeye wordt gesneden uit het middelste gedeelte van de ribben; dit is het smalste deel.

Als de ribeye nog de rib bevat, wordt het een ‘côte de boeuf’ genoemd. Een ‘ribeye steak’ (wat wij geven)is dus eigenlijk een côte de boeuf zonder bot.

Omdat de ribben nauwelijks tot niet in beweging komen, ontstaat er in de loop van tijd veel vet. Dit wordt ook wel intramusculair vet genoemd. Juist door dit vet en de mooie bedrading staat dit stukje vlees bekend als één van de meest malse delen van de rund. Het vet wordt tijdens het bakken opgenomen in het vlees en dat zorgt voor de prachtige smaak en malsheid.

De ribeye is onmisbaar in ieder restaurant dat vlees serveert. Door zijn dikke laag vet wordt het dan ook door velen gezien als het meest smaakvolle stukje vlees van het rund. Het vet dat door de steak geregen is, smelt zodra de steak heet wordt en maakt het vlees heerlijk zacht. Het vlees is ook zacht doordat de ribeye uit een gedeelte van de rund komt dat weinig spierweefsel heeft

Contact

Gempstraat 56 3390 Sint-Joris-winge info@gempemolen.be 016 48 73 07

Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x
a